Ανάγνωση Φυσιογνωμίας

Γνώθι Σαυτόν

Ερεύνησε τη σημασία της φυσιογνωμίας που σε επιτρέπει, με συμπόνοια, να κατανοήσεις, όχι μόνο τους άλλους, αλλά και τον εαυτό σου.

Εικόνα από Hildegard of Bingen

Η Ανάγνωση της Φυσιογνωμίας (γνωστή και ως μορφολογία προσώπου) είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη βέλτιστων επιχειρησιακών πρακτικών και συμβάλλει πολύ θετικά στις κοινωνικές σχέσεις και στην ανατροφή των παιδιών. Ενδυναμώνει τη δημιουργικότητα, την υγεία και την αυτεπίγνωση.

Πρόκειται για ένα αρχαίο διαγνωστικό σύστημα αυτογνωσίας και θεραπείας που έχει εκσυγχρονιστεί σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του Δυτικού Κόσμου. Το σχήμα του προσώπου και του σώματός μας, αποκαλύπτει την ιδιοσυγκρασία με την οποία έχουμε έρθει στον κόσμο, την προσωπικότητά μας (τη διασύνδεση ανάμεσα σε ό, τι ο κόσμος επιβάλλει σε εμάς και στον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόμαστε) και τον χαρακτήρα μας (ποιότητες και χαρακτηριστικά που αποδίδουμε στον εαυτό μας, με τα οποία αφήνουμε το σημάδι μας στον κόσμο).

Αποκαλύπτονται, επίσης, οι μοναδικές μας φυσικές και φυσιολογικές προδιαθέσεις και ανάγκες. Για παράδειγμα, η μορφολογία μπορεί να αποκαλύψει ποια διατροφή, ποια συμπληρώματα και ποια μορφή άσκησης μάς ταιριάζουν.

Οι ρίζες αυτής της τέχνης και επιστήμης βρίσκονται τόσο στη μονοθεϊστική όσο και στην αιγυπτιακή παράδοση της Φαραονίας. Συμπληρώθηκε από τους αρχαίους Έλληνες μέσα από την Χυμοπαθολογία και έκτοτε παρέμεινε το κύριο διαγνωστικό σύστημα της Δύσης μέχρι τα μέσα της Αναγέννησης, όταν πέρασε στο παρασκήνιο χάρη στην ανάπτυξη των φυσικών επιστημών. Η μορφολογία εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στη διδακτέα ύλη της Γαλλικής Ιατρικής Σχολής. Συνδέεται με την εμβρυολογική ανάπτυξη και τους ανατομικούς νόμους.

Πώς μπορεί να με βοηθήσει η Φυσιογνωμική Ανάγνωση;

  • Η αναγνώριση της μορφολογικής μας δομής, μάς παρέχει μια ευρύτερη κατανόηση γύρω από τον λόγο που έχουμε κάποιες πεποιθήσεις και αρχές, και γύρω από τον λόγο που αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε με ορισμένους τρόπους.
  • Η αναγνώριση της μορφολογικής μας δομής, μάς παρέχει μια ευρύτερη κατανόηση γύρω από τον λόγο που έχουμε κάποιες πεποιθήσεις και αρχές, και γύρω από τον λόγο που αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε με ορισμένους τρόπους.
  • Η μορφολογία μπορεί να μας ενημερώσει για το αν ενεργούμε δυσανάλογα σε σχέση με ένα συγκεκριμένο έμφυτο χαρακτηριστικό μας, πράγμα που μάς επιτρέπει να επανέλθουμε στην έμφυτη φύση μας και να επαναφέρουμε ισορροπία.
  • Η κατανόηση των άλλων αντικαθιστά την τάση να επικρίνουμε και να στολίζουμε τους άλλους με ετικέττες.
  • Η Μορφολογία Προσώπου βοηθά τους επαγγελματίες της ιατρικής και ψυχικής υγείας, καθώς και τους εκπαιδευτές, προπονητές και διευθυντές να κατανοούν τους πελάτες, μαθητές και υφισταμένους τους και να καταλαβαίνουν πώς να τούς ενδυναμώσουν έτσι, ώστε να εκφράζουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Το πρόσωπο είναι η μοναδική αντανάκλαση της γενετικής μας, των κληροδοτημένων τάσεών μας, καθώς και της επίδρασης που ασκεί η ζωή, η φύση και οι σχέσεις πάνω μας. Διαβάζοντας το πρόσωπο ενός ατόμου, ο ασκούμενος μπορεί να λάβει ευρεία πληροφόρηση γύρω από την προσωπικότητά του, την υγεία του και γύρω από το πώς πλοηγείται στον κόσμο.

© Επιτρέπεται η αναδημοσίευση αυτού του περιεχομένου μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ.

Νοερή Απεικόνιση

Η νοερή απεικόνιση είναι μια ισχυρή αλλά απλή μέθοδος για τη θεραπεία και την διεύρυνση της συνείδησης που κερδίζει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στον τομέα της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας. Σε βοηθά να ανακτήσεις τη δύναμη και τη δημιουργικότητά σου, απελευθερώνοντάς σε από ένταση, ανησυχίες και βάσανα και αποκαθιστά τις φυσιολογικές σου θεραπευτικές και διαισθητικές ικανότητες.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Ανάγνωση Ονείρων

Όντας μια έμφυτη και ζωτική λειτουργία, τα όνειρα έχουν μια θέση στην επιβίωσή μας, όπως οποιαδήποτε άλλη σωματική λειτουργία. Οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στα όνειρα διαμορφώνουν το Βιβλίο της Ζωής σου, φανερώνοντας την κατάσταση της υγείας σου, την κατεύθυνση που έχει πάρει η ζωή σου, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις και πώς να τις υπερβείς, τα πνευματικά αποθέματα δύναμης που σού είναι διαθέσιμα και μηνύματα από την ανώτερη σοφία σου.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Σε Βοηθώ να Ενισχύεις την Πίστη στον Εαυτό σου και την Αυτονομία σου

Γίνε το Αυτόφωτο Ον που Έχεις Σχεδιαστεί να Είσαι
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Δήμητρα Μονοκρούσου

Πιστοποιημένη Εκπαιδευτής στην ψυχοθεραπευτική πρακτική της Νοερής Απεικόνισης, της Φαινομενολογίας & της Φαντασίας | Professional Coach.

Τα μαθήματα, οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που διεξάγει η Δήμητρα Μονοκρούσου είναι εγκεκριμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου θεραπείας του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από το New York State Board of Regents να παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Έχουν προσωπικά εγκριθεί και υποστηρίζονται από τον ιδρυτή του Ινστιτούτου,  Dr. Gerald N. Epstein, MD, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και επιστήμονας ολοκληρωμένης υγειονομικής περίλθαψης στον τομέα της θεραπείας και της αυτο-μεταμόρφωσης.

© Επιτρέπεται η αναδημοσίευση περιεχομένου μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ..

Αποποίηση Ευθυνών

Η Δήμητρα Μονοκρούσου δεν είναι επαγγελματίας υγείας. Καμία από τις συμβουλές της δεν πρέπει να αντικαθιστά ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη δική σας διακριτικότητα, κρίση και λογική ανά πάσα στιγμή και δεν πρέπει να παραβιάζετε τοπικούς, εθνικούς ή διεθνείς νόμους. Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρηθεί η Δήμητρα υπεύθυνη για τυχόν άμεσες, έμμεσες, τυχαίες, τιμωρικές, ειδικές ή επακόλουθες ζημίες που προκύπτουν από τη χρήση ή την αδυναμία χρήσης των πληροφοριών που μοιράζεται με το κοινό. Εάν έχετε κάποια ιατρική κατάσταση ή ανησυχία για την υγεία σας, να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.