Νοερή Απεικόνιση

για Ελευθερία και Αυτονομία

Η Νοερή Απεικόνιση είναι μια ισχυρή αλλά απλή μέθοδος για τη θεραπεία, αλλά και για τη διεύρυνση της συνείδησης, που κερδίζει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στον τομέα της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας. Σε βοηθά να ανακτήσεις τη δύναμη και τη δημιουργικότητά σου, απελευθερώνοντάς σε από ένταση, ανησυχίες και βάσανα και αποκαθιστά τις φυσιολογικές σου θεραπευτικές και διαισθητικές ικανότητες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι διαταραχές της διάθεσης και η ανάπτυξη ορισμένων ψυχοπαθολογιών σχετίζονται συχνά με τις αρνητικές απεικονίσεις που έχει κάποιος από ένα περιστατικό στη ζωή του και που συμβάλλει στη δύναμη και την παραγωγή αρνητικών συναισθημάτων.

Ο νους είναι απίστευτα ισχυρός και ικανός να επηρεάσει το σώμα με σημαντικούς τρόπους. Το σώμα μας αντιδρά το ίδιο, ανεξάρτητα από το αν κάτι έχει συμβεί πραγματικά ή αν απλά το σκεφτόμαστε. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι με τη χρήση λειτουργικών μαγνητικών τομογραφιών και σαρώσεων PET, μπορούμε να χαρτογραφήσουμε όλα όσα συμβαίνουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο όταν ασκούμε Νοερή Απεικόνιση και να δούμε ότι τα μέρη του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον υποσυνείδητο νου δεν έχουν την ικανότητα να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού. Ένα απλό παράδειγμα αυτού είναι η ακούσια απόκριση σάλιου που προκαλείται όταν ο εγκέφαλος αντιληφθεί ότι πιπιλίζουμε μια φέτα λεμονιού. Με άλλα λόγια, μπορούμε να πούμε ότι ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται την απεικόνιση του πιπιλίσματος μια φέτας από λεμόνι ως μια πραγματική εμπειρία. Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι μπορεί κάποιος να «γνωρίζει» τι ισχύει και είναι πραγματικό για τον ίδιο, αλλά ενδέχεται να εξακολουθεί να παραμένει συναισθηματικά και υποσυνείδητα «εγκλωβισμένος» στις παλιές δυσπροσαρμοστικές τους συνήθειες.

Πώς μπορεί, λοιπόν, να σε βοηθήσει η πρακτική της Νοερής Απεικόνισης;

Η Νοερή Απεικόνιση, με απλά λόγια, είναι η σκέψη με εικόνες· η λειτουργία κατά την οποία απεικονίζονται όλα όσα συμβαίνουν, μέσα σου και έξω σου, στη μορφή εικόνων. Η νοητική λειτουργία την οποία οι περισσότεροι γνωρίζουν είναι η λογική. Στην καθημερινότητά τους, οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους και αντιλαμβάνονται αυτό που αποκαλείται αντικειμενική πραγματικότητα μέσα από τη λογική, επαγωγική σκέψη και την προφορική ανάλυση. Η Νοερή Απεικόνιση, αντιθέτως, η είναι η μη-λογική λειτουργία που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε με την ενδότερη, υποκειμενική πραγματικότητα. Στην αρχαία παράδοση της Δύσης είναι γνωστή ως η γλώσσα της Νοημοσύνης της Καρδιάς, αλλιώς Καρδιογνωσία.
Είναι ουσιαστικά μια γλώσσα που είναι κοινή σε όλους μας, αλλά την οποία οι περισσότεροι δεν έχουν εκπαιδευτεί να αντιληφθούν και να καταλάβουν. Η εφαρμογή της ακολουθεί το μοντέλο της φαινομενολογίας, που είναι η μελέτη των φαινομένων, δηλαδή των τρόπων που τα πράγματα εμφανίζονται στην εμπειρία μας ή στη συνείδησή μας. Η φαινομενολογική μέθοδος σχεδιάζεται για να αποκαλύψει και να περιγράψει τις δομές του εσωτερικού νοήματος της ζωντανής εμπειρίας.
Οι σκέψεις, οι ιδέες και οι πεποιθήσεις μας αποτυπώνονται στο μυαλό μας με τη μορφή εικόνων, μέσω των αισθήσεων και των συναισθημάτων μας. Αυτές οι εικόνες απεικονίζουν πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μέσα και γύρω μας. Μεταμορφώνοντας τις εικόνες, μεταμορφώνουμε την αντίληψή μας. Η Νοερή Απεικόνιση σε βοηθά να υπερβείς τη λογική «γνώση» και να αναγνωρίσεις τη συναισθηματική και υποσυνείδητη σύνδεση με τις απεικονίσεις που έχεις σχηματίσει γύρω από τις συνθήκες της ζωής σου και για την εικόνα του εαυτού σου. Πρόκειται για μια ασφαλή θεραπεία που είναι συμβατή με σχεδόν οποιαδήποτε άλλη ιατροφαραμκευτική μέθοδο θεραπείας.

Η συνειδητή και τακτική άσκηση της Νοερής Απεικόνισης θέτει σε εφαρμογή τη διαδικασία της δημιουργικής φαντασίας με την οποία υπερβαίνουμε τους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου. Αυθόρμητα λαμβάνουμε μη εγωκεντρική πληροφόρηση, η οποία όχι μόνο αποκαλύπτει σε λίγα δευτερόλεπτα την αληθινή αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας και τις εμπειρίες που βιώνουμε, αλλά και νέες δυνατότητες που μάς είναι άμεσα διαθέσιμες για να προβούμε προς μια πιο ωφέλιμη κατεύθυνση στη ζωή μας.

© Επιτρέπεται η αναδημοσίευση αυτού του περιεχομένου μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ.

Ανάγνωση Ονείρων

Όντας μια έμφυτη και ζωτική λειτουργία, τα όνειρα έχουν μια θέση στην επιβίωσή μας, όπως οποιαδήποτε άλλη σωματική λειτουργία. Οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στα όνειρα διαμορφώνουν το Βιβλίο της Ζωής σου, φανερώνοντας την κατάσταση της υγείας σου, την κατεύθυνση που έχει πάρει η ζωή σου, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις και πώς να τις υπερβείς, τα πνευματικά αποθέματα δύναμης που σού είναι διαθέσιμα και μηνύματα από την ανώτερη σοφία σου.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Ανάγνωση Φυσιογνωμίας

Η Ανάγνωση της Φυσιογνωμίας (γνωστή και ως μορφολογία προσώπου) είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη βέλτιστων επιχειρησιακών πρακτικών και συμβάλλει πολύ θετικά στις κοινωνικές σχέσεις και στην ανατροφή των παιδιών. Ενδυναμώνει τη δημιουργικότητα, την υγεία και την αυτεπίγνωση. Ερεύνησε τη σημασία της φυσιογνωμίας που σε επιτρέπει, με συμπόνοια, να κατανοήσεις, όχι μόνο τους άλλους, αλλά και τον εαυτό σου.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Κλινικές Μελέτες

Η Νοερή Απεικόνιση λειτουργεί λειτουργεί ταυτόχρονα διαγνωστικά, καθώς οι εικόνες καθρεφτίζουν τη σωματική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική πτυχή της ύπαρξής μας που χρήζουν εξερεύνησης και ίασης, και θεραπευτικά καθώς αποκαλύπτει έναν ενεργό θησαυρό θεραπευτικών συμβόλων που συγκροτούν το κλειδί της μετουσίωσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εκπαίδευση στη σωστή εφαρμογή της και στην κατανόηση της γλώσσας και των μηνυμάτων που επικοινωνεί.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Προέλευση της Πρακτικής

Από την Αρχαία Αίγυπτο μέχρι την Αρχαία Ελλάδα, τον Μεσαίωνα μέχρι την εποχή του Διαφωτισμού, όπου επικράτησε η λογική, αυτή η πνευματική παράδοση ασκείτο στη Δύση, κυρίως από πολιτισμούς της Μεσογειακής λεκάνης, όπως είναι ο πολιτισμός της Μεσοποταμίας, ο Αιγυπτιακός, ο Εβραϊκός, ο Ελληνικός, ο Περσικός, ο Χριστιανικός και ο Ισλαμικός.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Σε Βοηθώ να Ενισχύεις την Πίστη στον Εαυτό σου και την Αυτονομία σου

Γίνε το Αυτόφωτο Ον που Έχεις Σχεδιαστεί να Είσαι
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Δήμητρα Μονοκρούσου

Πιστοποιημένη Εκπαιδευτής στην ψυχοθεραπευτική πρακτική της Νοερής Απεικόνισης, της Φαινομενολογίας & της Φαντασίας | Professional Coach.

Τα μαθήματα, οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που διεξάγει η Δήμητρα Μονοκρούσου είναι εγκεκριμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου θεραπείας του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από το New York State Board of Regents να παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Έχουν προσωπικά εγκριθεί και υποστηρίζονται από τον ιδρυτή του Ινστιτούτου,  Dr. Gerald N. Epstein, MD, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και επιστήμονας ολοκληρωμένης υγειονομικής περίλθαψης στον τομέα της θεραπείας και της αυτο-μεταμόρφωσης.

© Επιτρέπεται η αναδημοσίευση περιεχομένου μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ..

Αποποίηση Ευθυνών

Η Δήμητρα Μονοκρούσου δεν είναι επαγγελματίας υγείας. Καμία από τις συμβουλές της δεν πρέπει να αντικαθιστά ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη δική σας διακριτικότητα, κρίση και λογική ανά πάσα στιγμή και δεν πρέπει να παραβιάζετε τοπικούς, εθνικούς ή διεθνείς νόμους. Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρηθεί η Δήμητρα υπεύθυνη για τυχόν άμεσες, έμμεσες, τυχαίες, τιμωρικές, ειδικές ή επακόλουθες ζημίες που προκύπτουν από τη χρήση ή την αδυναμία χρήσης των πληροφοριών που μοιράζεται με το κοινό. Εάν έχετε κάποια ιατρική κατάσταση ή ανησυχία για την υγεία σας, να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.