μαχητησ εν πνευματι

Δημητρα Μονοκρουσου

(Πάτα το κουμπί CC στο βίντεο για Ελληνικούς υπότιτλους)

Σού άρεσε το βίντεο;

Πάτα το κουμπί εγγραφής στο κανάλι YouTube για να λαμβάνεις ειδοποίηση όταν ανεβάζω νέα βίντεο.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

© Επιτρέπεται η αναδημοσίευση αυτού του περιεχομένου μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ.

Αυτό το άρθρο εξετάζει τη σημασία του Μάρτιου και πώς μπορείς να αξιοποιήσεις πρακτικά τις ενέργειες αυτού του μήνα για να επιφέρεις ισορροπία και ευημερία στην καθημερινότητά σου. Δίνω, επίσης μια άσκηση νοερής απεικόνισης που μπορείς να εφαρμόσεις για αυτόν τον σκοπό.

Αυτός ο μήνας παίρνει το όνομά του από το λατινικό όνομα “Martius” – γνωστό ως το όνομα του αρχαίου ελληνικού θεού του πολέμου, Άρη.

Στην αρχαιότητα, ο Μάρτιος ήταν ο πρώτος μήνας του έτους στο 10-μηνο ρωμαϊκό ημερολόγιο, επειδή σχετίζεται με την πρώτη μέρα της άνοιξης.

Ο Ιανουάριος έγινε ο πρώτος μήνας του ημερολογιακού έτους περίπου το 700 π.Χ. Αν και η 1η Ιανουαρίου είναι η Πρωτοχρονιά, πολλοί πολιτισμοί και θρησκείες εξακολουθούν να γιορτάζουν την αρχή του νέου έτους τον Μάρτιο.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι, πριν ο Άρης γίνει γνωστός ως θεός του πολέμου, αντιπροσώπευε την γονιμότητα και τη γεωργία στο Βόρειο Ημισφαίριο. Επέβλεπε την ανάπτυξη της άνοιξης και ενθάρρυνε τη συνέχιση της ζωής, τη γονιμότητα και την αναπαραγωγή σε ανθρώπους, φυτά και ζώα.

Μαζί με το θάρρος, την προστασία και τις πολεμικές ικανότητες, ο Άρης αντιπροσωπεύει τη δικαιοσύνη, την ανανέωση και την αναγέννηση.

Τον Ιανουάριο μπήκαμε στο Νέο Έτος με την αρσενική ενέργεια του αριθμού 1 και με τον δεύτερο μήνα του έτους, τον Φεβρουάριο, μάς επηρέασε η θηλυκή ενέργεια του 2. Ο Μάρτιος είναι ο 3ος μήνας και ο αριθμός 3 είναι η σύνθεση των 1 και 2. Τον Μάρτιο, μπαίνουμε στην εποχή της ανάπτυξης, της αναγέννησης και της ανανέωσης.

Είναι καιρός για δράση.

Είτε ως θεός του πολέμου είτε ως θεός της γεωργίας, ο Άρης είναι ορμητικός, ανυποχώρητος και δυναμικά αποφασιστικός. Σε αυτό το σημείο του έτους, τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τη γέννηση της νέας ζωής.

Γίνε πολεμιστής ενάντια στην άγνοια και την αδράνεια μέσα σου.

Ο Μάρτιος σηματοδοτεί την αναζωογόνηση των καρδιών και της συνείδησης της ανθρωπότητας. Αυτό το μήνα αισθανόμαστε τα πρώτα σημάδια της Άνοιξης βαθιά μέσα από τη μήτρα της Μητέρας Γη. Αναζωπυρωνόμαστε… το πνεύμα μας θέλει να δράσει και συντονιζόμαστε με μια ενέργεια που μάς ωθεί μπροστά.

Στο βόρειο ημισφαίριο, έχουμε, επίσης, την εαρινή ισημερία, την 19η, 20ή ή 21η ημέρα του μήνα. Αυτός ο μήνας σηματοδοτούσε, επίσης, την επανέναρξη των πολέμων μετά από μια παύση τους χειμερινούς μήνες. Κατά τη διάρκεια της εαρινής ισημερίας στο βόρειο ημισφαίριο ο ήλιος ευθυγραμμίζεται με τον Ισημερινό, φέρνοντας τη Γη σε ένα πλήρες σημείο ισορροπίας. Σε συνδυασμό με τις ενέργειες της επικείμενης νέας σελήνης, είναι η κατάλληλη εποχή για να ριζωθούν νέες ιδέες και να αρχίσουν αυτές να αποδίδουν. Είμαστε βαθιά συνδεδεμένοι με τη Γη και με τις εποχές της. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας το γνώριζαν αυτό και σέβονταν τους κύκλους των εποχών.

Αυτή η ενέργεια επικαλείται τη δημιουργικότητα και την ανάγκη έκφρασης συναισθημάτων, ιδεών και σκέψεων. Μπορείς να εργαστείς με αυτήν την ενέργεια για να παράγεις νέες ιδέες και έργα στη ζωή σου. Εάν τα προβλήματα χρειάζονται επίλυση, αξιοποίησε αυτήν την ενέργεια για να βρεις δημιουργικές λύσεις!
Η ενέργεια του αριθμού 3 αντιστοιχεί στον πλανήτη Δία, και ο πλανήτης Δίας είναι ο δάσκαλος της αρετής, της δικαιοσύνης και της φώτισης. Δεν είναι καθόλου σύμπτωση που στις ινδουιστικές γραφές, ο Δίας είναι ο πλανήτης του θάρρους, της τόλμης, της δύναμης, της γνώσης και του λόγου, πράγμα που συσχετίζεται με τον συμβολισμό του Άρη.

Έτσι, οι ενέργειες του Μαρτίου μπορούν να σε βοηθήσουν να αναλάβεις δράση στις σκέψεις και τις προσδοκίες σου. Είναι μια εποχή κίνησης και προόδου που σε εξωθεί προς το μέλλον.

Αυτός ο μήνας είναι η εποχή για να επανεξετάσεις τις προθέσεις που είχες θέσει στην αρχή του έτους. Μπορείς να αξιοποιήσεις την ενέργεια του θάρρους του Άρη και τη θέληση για να προβείς σε νέες, τολμηρές επιλογές που θα σε ωθήσουν στο δρόμο προς το Υψίστον Αγαθό.

Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι ο Άρης μπορεί να επηρεάσει την παρορμητικότητα σου. Η ελληνική λέξη “παρόρμηση” σημαίνει το να παρασύρομαι από τις πρωτόγονες, ενστικτώδεις μου παρορμήσεις. Πρόκειται για μια ψυχαναγκαστική μας τάση.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις την παρορμητικότητα με την πίστη. Η πίστη είναι μια ανώτερη και εκλεπτυσμένη έκφραση, επίσης έμφυτη σε εμάς. Είναι μια διαισθητική δύναμη, που τροφοδοτείται από την πληροφόρηση που καταγράφει ο εγκέφαλος και η οποία πληροφόρηση παράγεται από τη νοημοσύνη της καρδιάς. Πρόκειται για μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις του ανθρώπινου όντος.

Δεν μπορείς να εφαρμόσεις την πίστη σε αυτά που ήδη γνωρίζεις. Η πίστη είναι να εμπιστεύεσαι το άγνωστο, την αόρατη πραγματικότητα. Να εμπιστεύεσαι αυτό που δεν μπορείς να δεις με τα μάτια σου και να επαληθεύσεις· αυτό που αισθάνεσαι, αφουγκράζεσαι και αντιλαμβάνεσαι ότι είναι δυνατόν και που σε περιμένει. Αυτό που αισθάνεσαι, αφουγκράζεσαι και αντιλαμβάνεσαι παράγεται από αυτό που βιωνεις τώρα στο παρόν, κατά τη διαδικασία της μετάβασής σου στο σημείο όπου επιθυμείς να φτάσεις. Η διαδικασία απαιτεί δράση, πράγμα που σημαίνει πως όταν δρας σύμφωνα με την πίστη σου, βήμα-βήμα, η πίστη σου γίνεται όλο και πιο ισχυρή κι εσύ γεμίζεις με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Τώρα, θυμήσου όσα είπα στο βίντεο YouTube σχετικά με τις ενέργειες του Ιανουαρίου για τον καθορισμό προθέσεων και στόχων. Αν δεν έχεις παρακολουθήσει αυτό το βίντεο ακόμα, σε παροτρύνω να το δεις για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ. Αυτό που υπονομεύει την πίστη σου είναι η επιθυμία να ελέγχεις το μέλλον. Η επιθυμία σου να ελέγχεις το μέλλον δημιουργεί την ανάγκη για επαλήθευση. Η ανάγκη για επαλήθευση εγκυμονεί τον κίνδυνο της αδράνειας ή και της παρέκκλισης από την σωστή κατεύθυνση.

Δεν μπορείς να ελέγξεις το μέλλον, όχι μόνο επειδή δεν υπάρχει ακόμα, αλλά επειδή δεν είσαι ο μόνος άνθρωπος στη γη που προβάλλει προθέσεις και στόχους. Όλοι, συλλογικά, δημιουργούμε την εξωτερική μας πραγματικότητα και ο καθένας ασκεί επίδραση στην πραγματικότητα του άλλου.
Αυτό που μπορείς να ελέγξεις είναι πώς εσύ αντιδράς και εάν έχεις την πίστη και την ευελιξία να προχωράς ξεκινώντας από την παρούσα στιγμή. Είναι αλήθεια ότι έχουμε την δύναμη στην καρδιά και το μυαλό μας να δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Ωστόσο, με το να προσδοκάς ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αποκλείεις κάθε άλλη δυνατότητα που μπορεί να σού γίνει διαθέσιμη.
Η εμπιστοσύνη σε αυτό που αισθάνεσαι, αφουγκράζεσαι και αντιλαμβάνεσαι στο παρόν, σε βοηθά να ωθηθείς με επιτυχία και με σιγουριά προς το άγνωστο μέλλον και η διαδικασία αυτή σε ενημερώνει ως προς την αλήθεια του τι ενδεχομένως σε περιμένει παρακάτω.

Στο βίντεο YouTube σχετικά με τις ενέργειες του Φεβρουαρίου, μιλάω για την εξάγνιση από τα σφάλματα του παρελθόντος. Η εξάγνιση από τις σημερινές σου περιοριστικές πεποιθήσεις που σχημάτισες στο παρελθόν ανοίγει το δρόμο και σού δίνει μια καλύτερη εικόνα του τι σε περιμένει παρακάτω. Μπορείς να επιλέξεις είτε να επιτρέψεις στο παρελθόν σου να διαμορφώσει το μέλλον σου, ή να εμπιστευτείς τη διαδικασία του παρόντος καθορίζοντας μια συνειδητή πρόθεση και επιτρέποντας στον εαυτό σου να είναι ανοικτός και ευέλικτος και να αλλάζει ανάλογα με τη ροή της ζωής.

Όταν συντονίζεσαι με την αλήθεια και έχεις πίστη στο άγνωστο που βρίσκεται μπροστά σου και, το σημαντικότερο, όταν πράττεις σύμφωνα με την πίστη σου, λαμβάνεις αυτό που χρειάζεσαι από το σύμπαν. Προσεγγίζεις την κάθε μέρα με την πίστη ότι αυτό που έρχεται είναι αυτό που χρειάζεσαι: με άλλα λόγια, το σύμπαν θα σε στηρίξει. Όταν δεν έχουμε πίστη και παρεκκλίνουμε από την αλήθεια, λαμβάνουμε αυτό που χρειαζόμαστε με τη μορφή εμπειριών όπως ο πόνος ή άλλες ανισορροπίες που μάς δείχνουν το σφάλμα μας και μάς δίνουν την ευκαιρία να το διορθώσουμε.
Η πίστη αντικαθιστά την τυραννία της ψυχαναγκαστικής μας συμπεριφοράς με πνευματική ελευθερία και δύναμη, με την αληθινή εσωτερική μας δύναμη.

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αξιοποιήσεις τη θέληση και το θάρρος σου και να ενεργήσεις σύμφωνα με τις προθέσεις σου.

Γίνε αληθινός πολεμιστής εν πνεύματι. Ένας πολεμιστής εν πνεύματι χαρακτηρίζεται από πίστη και δράση. Όχι μόνο από το ένα ή μόνο από το άλλο, αλλά και από τα δύο. Ένας αληθινός πολεμιστής εν πνεύματι δεν απαιτεί από το εξωτερικό του περιβάλλον να αλλάξει γι ‘αυτόν, ούτε περιμένει από τους άλλους, όπως από μια κυβέρνηση, τις αρχές, ή τους “ειδικούς” να δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες. Ένας αληθινός πολεμιστής εν πνεύματι καλλιεργεί ο ίδιος τις ποιότητες που επιθυμεί να δει στον κόσμο του και δείχνει στους άλλους τον τρόπο με το παράδειγμά του.

Αν σ’ενδιαφέρει να ενδυναμωθείς με πίστη και να απομακρύνεις όποια εμπόδια από το δρόμο σου ωθώντας την ζωή σου μπροστά έχω δημιουργήσει μια άσκηση νοερής απεικόνισης που μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις ακριβώς αυτό. Όπως πάντα, είναι δωρεάν. Το μόνο που ζητώ είναι να καταχωρήσεις το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να τη λάβεις. Δεν βομβαρδίζω κανέναν με συνεχή μηνύματα πωλήσεων. 

Σε Βοηθώ να Ενισχύεις την Πίστη στον Εαυτό σου και την Αυτονομία σου

Γίνε το Αυτόφωτο Ον που Έχεις Σχεδιαστεί να Είσαι
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Δήμητρα Μονοκρούσου

Πιστοποιημένη Εκπαιδευτής στην ψυχοθεραπευτική πρακτική της Νοερής Απεικόνισης, της Φαινομενολογίας & της Φαντασίας | Professional Coach.

Τα μαθήματα, οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που διεξάγει η Δήμητρα Μονοκρούσου είναι εγκεκριμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου θεραπείας του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από το New York State Board of Regents να παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Έχουν προσωπικά εγκριθεί και υποστηρίζονται από τον ιδρυτή του Ινστιτούτου,  Dr. Gerald N. Epstein, MD, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και επιστήμονας ολοκληρωμένης υγειονομικής περίλθαψης στον τομέα της θεραπείας και της αυτο-μεταμόρφωσης.

© Επιτρέπεται η αναδημοσίευση περιεχομένου μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ..

Αποποίηση Ευθυνών

Η Δήμητρα Μονοκρούσου δεν είναι επαγγελματίας υγείας. Καμία από τις συμβουλές της δεν πρέπει να αντικαθιστά ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη δική σας διακριτικότητα, κρίση και λογική ανά πάσα στιγμή και δεν πρέπει να παραβιάζετε τοπικούς, εθνικούς ή διεθνείς νόμους. Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρηθεί η Δήμητρα υπεύθυνη για τυχόν άμεσες, έμμεσες, τυχαίες, τιμωρικές, ειδικές ή επακόλουθες ζημίες που προκύπτουν από τη χρήση ή την αδυναμία χρήσης των πληροφοριών που μοιράζεται με το κοινό. Εάν έχετε κάποια ιατρική κατάσταση ή ανησυχία για την υγεία σας, να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.