Σε Βοηθώ να Ενισχύεις την Πίστη στον Εαυτό σου και την Αυτονομία σου

Γίνε το Αυτόφωτο Ον που Έχεις Σχεδιαστεί να Είσαι
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

ΑΣΚΗΣΗ ΝΟΕΡΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ

Βασισμένη στην ιδέα / απεικόνιση της Judy Besserman

Πρώτα θέσε την πρόθεσή σου. Να μεταμορφώσω το άγχος και την αγωνία πριν από μια ομιλία, παρουσίαση ή παράσταση.

Μετά, κάθισε με ίσια την πλάτη σε μια καρέκλα, χωρίς να σταυρώνεις χέρια και πόδια και κλείσε τα μάτια. Ξεκίνα με μια εκπνοή αργή από το στόμα και με μια κανονική εισπνοή από τη μύτη. Μετά από μερικούς κύκλους εκπνοών από το στόμα και εισπνοών από τη μύτη:

Δες, νιώσε ή αντιλήψου ότι βρίσκεσαι σ’ ένα κελί.
Κοίταξε γύρω και βρες το κλειδί για να ξεκλειδώσεις την πόρτα του κελιού σου.
Χρησιμοποιήστε όποιο φως χρειάζεσαι- αν το χρειάζεσαι – για να βρεις το κλειδί.
Ξεκλείδωσε την πόρτα και φύγε παίρνοντας μαζί σου το κλειδί.
Πλησίασε τον φύλακα και πες του ότι φεύγεις.
Εκείνος γνέφει καταφατικά.
Ευχαρίστησέ τον και προχώρα για να φύγεις μέχρι που συναντάς τρία ψηλά σκαλοπάτια.
Ανέβα τα σκαλοπάτια αργά.
Στην κορυφή βρίσκεις μια πόρτα.
Ανοίξτε την και βγες έξω.
Κλείσε την πόρτα πίσω σου.
Δες τι ανακαλύπτεις και πώς αισθάνεσαι. Φύλαξε την εμπειρία.

 Σημείωση: Εάν ο φύλακας διαφωνήσει, γνώριζε ότι μπορείς να επιστρέψεις στο κελί, να κλειδώσεις την πόρτα κρατώντας μαζί σου το κλειδί για μελλοντική χρήση όποτε θέλεις να ανοίξεις την πόρτα και να βγεις.

Με μια αργή εκπνοή από το στόμα, άνοιξε τα μάτια σου.

Κατέγραψε την εμπειρία σου.

Φρόντισε να αποφύγεις να κάνεις την άσκηση για πάνω από 1-2 λεπτά.

Ζητείται να δίνεις την απαραίτητη αναγνώριση αν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς την άσκηση αυτή στα σεμινάρια σου ή στις συνεδρίες σου. 

Πηγή: American Institute for Mental Imagery

Δήμητρα Μονοκρούσου

Πιστοποιημένη Εκπαιδευτής στην ψυχοθεραπευτική πρακτική της Νοερής Απεικόνισης, της Φαινομενολογίας & της Φαντασίας | Professional Coach.

Τα μαθήματα, οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που διεξάγει η Δήμητρα Μονοκρούσου είναι εγκεκριμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου θεραπείας του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από το New York State Board of Regents να παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Έχουν προσωπικά εγκριθεί και υποστηρίζονται από τον ιδρυτή του Ινστιτούτου,  Dr. Gerald N. Epstein, MD, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και επιστήμονας ολοκληρωμένης υγειονομικής περίλθαψης στον τομέα της θεραπείας και της αυτο-μεταμόρφωσης.

© Επιτρέπεται η αναδημοσίευση περιεχομένου μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ..

Αποποίηση Ευθυνών

Η Δήμητρα Μονοκρούσου δεν είναι επαγγελματίας υγείας. Καμία από τις συμβουλές της δεν πρέπει να αντικαθιστά ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη δική σας διακριτικότητα, κρίση και λογική ανά πάσα στιγμή και δεν πρέπει να παραβιάζετε τοπικούς, εθνικούς ή διεθνείς νόμους. Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρηθεί η Δήμητρα υπεύθυνη για τυχόν άμεσες, έμμεσες, τυχαίες, τιμωρικές, ειδικές ή επακόλουθες ζημίες που προκύπτουν από τη χρήση ή την αδυναμία χρήσης των πληροφοριών που μοιράζεται με το κοινό. Εάν έχετε κάποια ιατρική κατάσταση ή ανησυχία για την υγεία σας, να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.