Σε Βοηθώ να Ενισχύεις την Πίστη στον Εαυτό σου και την Αυτονομία σου

Γίνε το Αυτόφωτο Ον που Έχεις Σχεδιαστεί να Είσαι
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

ΑΣΚΗΣΗ ΝΟΕΡΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ

Πρώτα θέσε την πρόθεσή σου. Ποια αλλαγή θέλεις να κάνεις έμπρακτα και για την οποία δεν αισθάνεσαι σιγουριά;

Μετά, κάθισε με ίσια την πλάτη σε μια καρέκλα, χωρίς να σταυρώνεις χέρια και πόδια και κλείσε τα μάτια. Ξεκίνα με μια εκπνοή αργή από το στόμα και με μια κανονική εισπνοή από τη μύτη. Μετά από μερικούς κύκλους εκπνοών από το στόμα και εισπνοών από τη μύτη: 

Δες ότι προχωράς προς εκείνο το οποίο θέλεις να εκδηλώσεις. Το μονοπάτι προς αυτό δεν έχει χαραχθεί ακόμη. Κοίταξε τα πόδια σου και δες να διαμορφώνεται το μονοπάτι με κάθε βήμα που κάνεις. Πώς αισθάνεσαι; 

Με την επόμενη αργή εκπνοή…

Εισέπνευσε φως στο χρώμα του γαλάζιου ουρανού, ανεμειγμένο με το χρυσό του ήλιου. Νιώσε ή αφουγκράσου το καθώς πλημμυρίζει ολόκληρο το σώμα σου. Καθώς εκπνέεις, νιώσε ή αφουγκράσου ότι εξέρχεται κάθε ίχνος αμφιβολίας ή φόβου που ενδεχομένως έχεις στη μορφή γκρίζου καπνού. Εισπνοή του γαλάζιου-χρυσού φωτός με το αριστερό πόδι και εκπνοή του γκρίζου καπνού με το δεξί. Με κάθε βήμα, διαμορφώνεται το μονοπάτι. Συνέχισε μέχρι να αντιληφθείς ότι πλέον εξέρχεται διαφανής αέρας. Γνώριζε ότι, κάνοντας αυτή την άσκηση, ενδυναμώνεις το σώμα σου σε κυτταρικό επίπεδο με καθαρή ενέργεια που σε βοηθά να διαμορφώσεις την πορεία της ζωής σου με πίστη και με τη γνώση ότι είσαι δυνατός στο πνεύμα για να προχωρήσεις μπροστά. 

Πώς αισθάνεσαι; 

Με την επόμενη αργή εκπνοή από το στόμα, άνοιξε τα μάτια.

Κατέγραψε την εμπειρία σου.

Φρόντισε να αποφύγεις να κάνεις την άσκηση για πάνω από 1-2 λεπτά. Αυτές οι ασκήσεις δεν είναι οραματικοί διαλογισμοί και η μικρή τους διάρκεια αποσκοπεί στο να λαμβάνεις μικρές δόσεις φωτός κάθε μέρα. Αντλείς ενέργεια και δύναμη από τον εσωτερικό σου πλούτο και διαχέεις τη ζωή σου εδώ στο φυσικό πεδίο με αυτή την ενέργεια. Οι ασκήσεις δεν αποβλέπουν στο να αποσυρθείς στον εσωτερικό σου κόσμο, αλλά στο να εμφυσάς ζωή στην πρόθεσή σου και να στο να ενδυναμώεις την εκούσια βούλησή σου. Είναι όπως συμβαίνει στην ομοιοπαθητική, η βασική αρχή της οποίας είναι ότι οι μικρές δόσεις επισπεύδουν την διαδικασία ίασης και μεταμόρφωσης, ενώ το παρατεταμένο ερέθισμα το συστέλλει.

Η παραπάνω άσκηση δημιουργήθηκε από τη Δήμητρα Μονοκρούσου. Ζητείται να δίνεις την απαραίτητη αναγνώριση αν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς την άσκηση αυτή στα σεμινάρια σου ή στις συνεδρίες σου. 

Δήμητρα Μονοκρούσου

Πιστοποιημένη Εκπαιδευτής στην ψυχοθεραπευτική πρακτική της Νοερής Απεικόνισης, της Φαινομενολογίας & της Φαντασίας | Professional Coach.

Τα μαθήματα, οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που διεξάγει η Δήμητρα Μονοκρούσου είναι εγκεκριμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου θεραπείας του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από το New York State Board of Regents να παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Έχουν προσωπικά εγκριθεί και υποστηρίζονται από τον ιδρυτή του Ινστιτούτου,  Dr. Gerald N. Epstein, MD, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και επιστήμονας ολοκληρωμένης υγειονομικής περίλθαψης στον τομέα της θεραπείας και της αυτο-μεταμόρφωσης.

© Επιτρέπεται η αναδημοσίευση περιεχομένου μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ..

Αποποίηση Ευθυνών

Η Δήμητρα Μονοκρούσου δεν είναι επαγγελματίας υγείας. Καμία από τις συμβουλές της δεν πρέπει να αντικαθιστά ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη δική σας διακριτικότητα, κρίση και λογική ανά πάσα στιγμή και δεν πρέπει να παραβιάζετε τοπικούς, εθνικούς ή διεθνείς νόμους. Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρηθεί η Δήμητρα υπεύθυνη για τυχόν άμεσες, έμμεσες, τυχαίες, τιμωρικές, ειδικές ή επακόλουθες ζημίες που προκύπτουν από τη χρήση ή την αδυναμία χρήσης των πληροφοριών που μοιράζεται με το κοινό. Εάν έχετε κάποια ιατρική κατάσταση ή ανησυχία για την υγεία σας, να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.