Σε Βοηθώ να Ενισχύεις την Πίστη στον Εαυτό σου και την Αυτονομία σου

Γίνε το Αυτόφωτο Ον που Έχεις Σχεδιαστεί να Είσαι
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

ΑΣΚΗΣΗ ΝΟΕΡΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ

Ο Γαλάζιος Φωτεινός Καταρράκτης

Πρόθεση: Εξάγνιση

Κάθισε με ίσια την πλάτη σε μια καρέκλα, χωρίς να σταυρώνεις χέρια και πόδια και κλείσε τα μάτια. Ξεκίνα με μια εκπνοή αργή από το στόμα και με μια κανονική εισπνοή από τη μύτη. Μετά από μερικούς κύκλους εκπνοών από το στόμα και εισπνοών από τη μύτη:

Δες, νιώσε ή αφουγκράσου ότι στέκεσαι μπροστά από μια σπηλιά. Πάνω από την είσοδο υπάρχει μια επιγραφή με το όνομά σου. Αυτή είναι η δική σου σπηλιά και είναι ασφαλής.  

Με το άκρο του δαχτύλου, τράβηξε από τον ήλιο μια ακτίνα φωτός για να βλέπεις μέσα στο σκοτάδι και, αν αισθάνεσαι άγχος ή φόβο, έχε μαζί σου οποιαδήποτε προστασία επιθυμείς στη μορφή χρυσού φωτός, Αυτή μπορεί να είναι ένα χρυσό σπαθί, ή μια χρυσή ασπίδα ή οτιδήποτε άλλο εσύ φανταστείς. 

Μπες στη σπηλιά και βρες τα σκαλοπάτια που οδηγούν στα βάθη της. 

Με την ηλιαχτίδα σου ή την προστασία που έχεις μαζί σου (αν την χρειάζεσαι) κατέβα 5 σκαλοπάτια… 1-2-3-4-5… μέχρι να φτάσεις σε μια πλατφόρμα. Αν συναντήσεις δυσκολία, αντιμετώπισέ την με αποφασιστικότητα και πίστη με την χρυσή σου προστασία. 

Εκεί σε περιμένει ο εσωτερικός σου καθοδηγητής. Είναι εκεί για να σε βοηθήσει. Έχει ένα μήνυμα για σένα που αφορά ένα σφάλμα σου. Ρώτα τον εσωτερικό σου καθοδηγητή ποιο είναι αυτό το σφάλμα. Παίρνεις, διατηρείς και κρατάς κάτι εις βάρος κάποιου; Προσπαθείς να προοδεύσεις εις βάρους κάποιου; Προσπαθείς να προβάλλεις μια ψεύτικη εικόνα του εαυτού σου για να εισπράξεις ικανοποίηση από κάποιον; Όποιο κι αν είναι αυτό το σφάλμα, δήλωσέ το νοερά για να μπορέσεις να το αναγνωρίσεις.

Μια αργή εκπνοή από το στόμα….

Ο εσωτερικός σου καθοδηγητής στέκεται δίπλα σε έναν καταρράκτη με καθαρό, γαλάζιο φως.

Μπες κάτω από τον καταρράκτη και δες, νιώσε ή αντιλήψου το γαλάζιο φως να εισέρχεται από την κεφαλή σου και να διαχέεται σε ολόκληρο το σώμα σου. Αυτό το καθαρό γαλάζιο φως έχει την δυνατότητα να μετουσιώσει το σφάλμα σου. Δες, νιώσε ή αντιλήψου το καθώς διαχέεται μέσα στο σώμα σου και επέτρεψέ το να πάει σε όποια σημεία του σώματος αισθάνεσαι ότι χρειάζεται εξάγνιση. Αυτά τα σημεία είναι εκείνα όπου που το σφάλμα σου έχει ασκήσει τη μεγαλύτερη βλαβερή επιρροή. Καθώς αυτά τα σημεία του σώματος εξαγνίζονται, δες, νιώσε ή αντιλήψου ότι με το “γυάλισμα” που γίνεται, αρχίζουν να εκπέμπουν καθαρό γαλάζιο φως που εκφράζει την αγνή τους ουσία, η οποία είναι το αντίθετο του ηθικού σφάλματος. Ποιο είναι το αντίθετο του συγκεκριμένου ηθικού σφάλματος; Δες, νιώσε ή αντιλήψου το και ονόμασέ το για να το αναγνωρίσεις. 

Όταν αισθανθείς ή αντιληφθείς ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, βγες από τον καταρράκτη και παρατήρησε πώς αισθάνεσαι και πώς είναι η εμφάνισή σου.

Με την επόμενη αργή εκπνοή από το στόμα… 

Ευχαρίστησε τον εσωτερικό σου καθοδηγητή για την βοήθεια που σού έδωσε. 

Ανέβα γρήγορα τα σκαλιά για να επιστρέψεις στην έξοδό της… 5-4-3-2-1.. Με το μηδέν φτάνεις στην πλατφόρμα της εξόδου. 

Βγες από την σπηλιά γνωρίζοντας ότι έχεις εξαγνιστεί από το συγκεκριμένο σφάλμα. Είσαι πλέον σε θέση και έτοιμος να εκφράσεις στην καθημερινότητά σου την αγνή ουσία που ανακάλυψες κατά την εξάγνισή σου κάτω από τον καταρράκτη του γαλάζιου φωτός.

Με την επόμενη αργή εκπνοή από το στόμα, άνοιξε τα μάτια σου.
Κατέγραψε την εμπειρία σου.

Κάνε αυτή την άσκηση μια φορά μόλις ξυπνήσεις, σε καρέκλα και χωρίς να είναι σταυρωμένα τα χέρια και τα πόδια σου… και μια φορά πριν πέσεις για ύπνο.

Φρόντισε να αποφύγεις να κάνεις την άσκηση για πάνω από 1-2 λεπτά. Αυτές οι ασκήσεις δεν είναι οραματικοί διαλογισμοί και η μικρή τους διάρκεια αποσκοπεί στο να λαμβάνεις μικρές δόσεις φωτός κάθε μέρα. Αντλείς ενέργεια και δύναμη από τον εσωτερικό σου πλούτο και διαχέεις τη ζωή σου εδώ στο φυσικό πεδίο με αυτή την ενέργεια. Οι ασκήσεις δεν αποβλέπουν στο να αποσυρθείς στον εσωτερικό σου κόσμο, αλλά στο να εμφυσάς ζωή στην πρόθεσή σου και να στο να ενδυναμώεις την εκούσια βούλησή σου. Είναι όπως συμβαίνει στην ομοιοπαθητική, η βασική αρχή της οποίας είναι ότι οι μικρές δόσεις επισπεύδουν την διαδικασία ίασης και μεταμόρφωσης, ενώ το παρατεταμένο ερέθισμα το συστέλλει.

Η παραπάνω άσκηση είναι δημιουργία της Δήμητρας Μονοκρούσου και ζητείται να δίνεις την απαραίτητη αναγνώριση αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις την άσκηση αυτή στα σεμινάρια σου ή στις συνεδρίες σου.

Δήμητρα Μονοκρούσου

Πιστοποιημένη Εκπαιδευτής στην ψυχοθεραπευτική πρακτική της Νοερής Απεικόνισης, της Φαινομενολογίας & της Φαντασίας | Professional Coach.

Τα μαθήματα, οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που διεξάγει η Δήμητρα Μονοκρούσου είναι εγκεκριμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου θεραπείας του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από το New York State Board of Regents να παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Έχουν προσωπικά εγκριθεί και υποστηρίζονται από τον ιδρυτή του Ινστιτούτου,  Dr. Gerald N. Epstein, MD, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και επιστήμονας ολοκληρωμένης υγειονομικής περίλθαψης στον τομέα της θεραπείας και της αυτο-μεταμόρφωσης.

© Επιτρέπεται η αναδημοσίευση περιεχομένου μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ..

Αποποίηση Ευθυνών

Η Δήμητρα Μονοκρούσου δεν είναι επαγγελματίας υγείας. Καμία από τις συμβουλές της δεν πρέπει να αντικαθιστά ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη δική σας διακριτικότητα, κρίση και λογική ανά πάσα στιγμή και δεν πρέπει να παραβιάζετε τοπικούς, εθνικούς ή διεθνείς νόμους. Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρηθεί η Δήμητρα υπεύθυνη για τυχόν άμεσες, έμμεσες, τυχαίες, τιμωρικές, ειδικές ή επακόλουθες ζημίες που προκύπτουν από τη χρήση ή την αδυναμία χρήσης των πληροφοριών που μοιράζεται με το κοινό. Εάν έχετε κάποια ιατρική κατάσταση ή ανησυχία για την υγεία σας, να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.