Σε Βοηθώ να Ενισχύεις την Πίστη στον Εαυτό σου και την Αυτονομία σου

Γίνε το Αυτόφωτο Ον που Έχεις Σχεδιαστεί να Είσαι
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

ΑΣΚΗΣΗ ΝΟΕΡΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ

Είσοδος μέσα από την Μυστικιστική Πύλη του Ιανού

 

Πρόθεση: Για να επικαλεστώ την έμπνευση

Κάθισε με ίσια την πλάτη σε μια καρέκλα, χωρίς να σταυρώνεις χέρια και πόδια και κλείσε τα μάτια. Ξεκίνα με μια εκπνοή αργή από το στόμα και με μια κανονική εισπνοή από τη μύτη. Μετά από μερικούς κύκλους εκπνοών από το στόμα και εισπνοών από τη μύτη: 

Δες, νιώσε και αφουγκράσου ότι στέκεσαι στη μέση μιας πανέμορφης πεδιάδας. Παρατήρησε το σκηνικό γύρω σου και νίωσε την γαλήνη που υπάρχει εκεί.

Μια εκπνοή αργή από το στόμα.

Καθώς στέκεσαι στη μέση της πεδιάδας, σχηματίζεται μια πύλη μπροστά σου. Η πύλη φέρει το όνομά σου με λαμπρά, χρυσά γράμματα . Διάβασε νοερά το όνομά σου.

Μια αργή εκπνοή από το στόμα.

Στρέψε νοερά το κεφάλι σου αριστερά. Δες και νίωσε πώς είναι να έχεις “κολλήσει”, να μην έχεις έμπνευση. Νοερά με το αριστερό σου χέρι, σπρώξε αυτή την εικόνα προς τα αριστερά μέχρι να εξαφανιστεί από το οπτικό σου πεδίο. 

Μια εκπνοή αργή από το στόμα. 

Στρέψε νοερά το κεφάλι σου δεξιά. Δες, νιώσε και αφουγκράσου πώς είναι να έχεις έμπνευση. Φέρε αυτή την αίσθηση ή την εικόνα εμπρός σου και με ένα βήμα πέρνα την είσοδο, έχοντας συγχωνευτεί με την αίσθηση και την εικόνα αυτή, έχοντας πλημμυρίσει από έμπνευση, σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά. Γίνε έμπνευση. Ολόκληρο το σώμα σου, ο νους σου, τα συναισθήματά σου, το πνεύμα σου έχουν διαποτιστεί με έμπνευση.  

Πώς είναι να είσαι ο κάθετος αγωγός της έμπνευσης; Κράτα αυτή τη μνήμη της αίσθησης ζωντανή μέσα σου. Γνώριζε πως έχεις πλέον περάσει την πύλη του Ιανού και είσαι ο αγωγός της έμπνευσης, αντλώντας έμπνευση από τον εσωτερικό σου πλούτο και διαχέοντας έμπνευση εδώ στη γη, στην ζωή σου. Έχεις πλέον τα κλειδιά που ανοίγουν τον θησαυρό της έμπνευσης που χρειάζεσαι για να επιτύχεις τον στόχο σου. 

Μια αργή εκπνοή από στόμα. Άνοιξε τα μάτια σου.  

Κάνε αυτή την άσκηση μια φορά μόλις ξυπνήσεις, σε καρέκλα και χωρίς να είναι σταυρωμένα τα χέρια και τα πόδια σου… και μια φορά πριν πέσεις για ύπνο.  

Φρόντισε να αποφύγεις να κάνεις την άσκηση για πάνω από 1-2 λεπτά. Αυτές οι ασκήσεις δεν είναι οραματικοί διαλογισμοί και η μικρή τους διάρκεια αποσκοπεί στο να λαμβάνεις μικρές δόσεις φωτός κάθε μέρα. Αντλείς ενέργεια και δύναμη από τον εσωτερικό σου πλούτο και διαχέεις τη ζωή σου εδώ στο φυσικό πεδίο με αυτή την ενέργεια. Οι ασκήσεις δεν αποβλέπουν στο να αποσυρθείς στον εσωτερικό σου κόσμο, αλλά στο να εμφυσάς ζωή στην πρόθεσή σου και να στο να ενδυναμώεις την εκούσια βούλησή σου. Είναι όπως συμβαίνει στην ομοιοπαθητική, η βασική αρχή της οποίας είναι ότι οι μικρές δόσεις επισπεύδουν την διαδικασία ίασης και μεταμόρφωσης, ενώ το παρατεταμένο ερέθισμα το συστέλλει.  

Η παραπάνω άσκηση είναι δημιουργία της Δήμητρας Μονοκρούσου και ζητείται να δίνεις την απαραίτητη αναγνώριση αν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς την άσκηση αυτή στα σεμινάρια σου ή στις συνεδρίες σου.  

Δήμητρα Μονοκρούσου

Πιστοποιημένη Εκπαιδευτής στην ψυχοθεραπευτική πρακτική της Νοερής Απεικόνισης, της Φαινομενολογίας & της Φαντασίας | Professional Coach.

Τα μαθήματα, οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που διεξάγει η Δήμητρα Μονοκρούσου είναι εγκεκριμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου θεραπείας του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από το New York State Board of Regents να παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Έχουν προσωπικά εγκριθεί και υποστηρίζονται από τον ιδρυτή του Ινστιτούτου,  Dr. Gerald N. Epstein, MD, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και επιστήμονας ολοκληρωμένης υγειονομικής περίλθαψης στον τομέα της θεραπείας και της αυτο-μεταμόρφωσης.

© Επιτρέπεται η αναδημοσίευση περιεχομένου μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ..

Αποποίηση Ευθυνών

Η Δήμητρα Μονοκρούσου δεν είναι επαγγελματίας υγείας. Καμία από τις συμβουλές της δεν πρέπει να αντικαθιστά ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη δική σας διακριτικότητα, κρίση και λογική ανά πάσα στιγμή και δεν πρέπει να παραβιάζετε τοπικούς, εθνικούς ή διεθνείς νόμους. Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρηθεί η Δήμητρα υπεύθυνη για τυχόν άμεσες, έμμεσες, τυχαίες, τιμωρικές, ειδικές ή επακόλουθες ζημίες που προκύπτουν από τη χρήση ή την αδυναμία χρήσης των πληροφοριών που μοιράζεται με το κοινό. Εάν έχετε κάποια ιατρική κατάσταση ή ανησυχία για την υγεία σας, να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.