Άσκηση για Σχολικές Εξετάσεις

Για εσένα τον μαθητή ή τη μαθήτρια, παρακάτω είναι μια αποτελεσματική άσκηση από την Sara Berkovits για να ενσταλλάξεις μέσα σου αυτοπεποίθηση και για να επιφέρεις νοητική διαύγεια ενώ προετοιμάζεσαι για τις σχολικές εξετάσεις.

Η άσκηση διαρκεί το πολύ 1 λεπτό. Είναι γρήγορη, εύκολη και αποτελεσματική.

Κάθισε αναπαυτικά σε μια καρέκλα με ίσια την πλάτη, τα πόδια να αγγίζουν το πάτωμα και οι παλάμες να ακουμπούν τους μηρούς, όπως κάθονταν οι Φαραώ στον θρόνο τους. Μην σταυρώνεις χέρια ή πόδια.

Κλείσε τα μάτια σου και ξεκίνα με μια αργή εκπνοή από το στόμα. Εισέπνευσε κανονικά από τη μύτη. Κάνε τρεις τέτοιες αναπνοές και μετά άσε την αναπνοή σου να βρει το δικό της ήρεμο ρυθμό.

Με μια αργή εκπνοή από τη μύτη, όρισε τον βαθμό που θέλεις να λάβεις στο συγκεκριμένο μάθημα που γράφεις.

Δες, νιώσε και αφουγκράσου ότι γνωρίζεις τις απαντήσεις σε κάθε ερώτηση. Μην μπαίνεις σε λεπτομέρειες. Απλά δες και νιώσε ότι γνωρίζεις την απάντηση και ότι την καταγράφεις με βεβαιότητα και αυτοπεποίθηση.

Με μια αργή εκπνοή από το στόμα:

Δες ότι έχουν βγει τα αποτελέσματα. Δες τον βαθμό που θέλεις να υπάρχει, καθαρά γραμμένο πάνω στην κόλλα. Δες τον βαθμό καθαρά.

Πες στον εαυτό σου “Κατανοώ ότι με το να πιστεύω στον εαυτό μου, επιφέρω την καλύτερη έκφραση του εαυτού μου”.

Με μια αργή εκπνοή από το στόμα, άνοιξε τα μάτια.

Κάνε την άσκηση αυτή μόλις ξυπνήσεις, πριν αρχίσεις οποιαδήποτε πρωινή δραστηριότητα.

Κάν’ την πάλι, μια φορά πριν κοιμηθείς.

Θυμήσου ότι είναι σύντομη, μικρή και αποτελεσματική. Κάν’ την κάθε μέρα κατά την εξεταστική περίοδο. Αν αντιμεωπίσεις δυσκολία με την άσκηση, επικοινώνησε μαζί μου για να σε καθοδήγησω και να λύσουμε τη δυσκολία. Η υποστήριξη αυτή προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους μαθητές.

Θυμήσου ότι με το να συνδέεσαι με το δυνατό σου πνεύμα, έχεις την έμφυτη ικανότητα να δημιουργήσεις την εμπειρία που επιθυμείς να έχεις. Θυμήσου, επίσης, ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι για το καλό σου.

Πάνω απ’ όλα, χαμογέλα! Ένας κύκλος κλείνει!

Εάν επιθυμείς να συνεργαστούμε για να εμβαθύνεις στην εργασία αυτή, παρακαλώ όπως συμπληρώσεις το έντυπο επικοινωνίας για να έλθουμε σε επαφή.

Τα μαθήματα, οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που διεξάγει η Δήμητρα Μονοκρούσου είναι εγκεκριμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου θεραπείας του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από το New York State Board of Regents να παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.

 Έχουν προσωπικά εγκριθεί και υποστηρίζονται από τον  ιδρυτή του Ινστιτούτου, Dr. Gerald N. Epstein, MD, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και επιστήμονας ολοκληρωμένης υγειονομικής περίλθαψης στον τομέα της θεραπείας και της αυτο-μεταμόρφωσης.

Δήμητρα Μονοκρούσου

Δήμητρα Μονοκρούσου

Η Δήμητρα είναι η πρώτη στην Ελλάδα έμπειρη σύμβουλος και εκπαιδεύτρια Νοερής Απεικόνισης, πιστοποιημένη από το διεθνώς αναγνωρισμένο Ινστιτούτο «American Institute for Mental Imagery» της Νέας Υόρκης που αναβιώνει την αρχαία αυτή πρακτική αυτογνωσίας και αυτοθεραπείας της Δύσης στην σύγχρονη Ελλάδα.

Έλαβε εκτενή εκπαίδευση υπό την προσωπική καθοδήγηση και επίβλεψη του δασκάλου και μέντορά της Dr. Gerald Epstein. MD, ο οποίος υπήρξε διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και ιδρυτής του American Institute for Mental Imagery.
Είναι πιστοποιημένη Professional Coach, έχοντας λάβει τη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική της εκπαίδευση από την CWays Group. Είναι κάτοχος Διπλώματος Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας του School of Natural Health Sciences της Αγγλίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Strathclyde της Αγγλίας.