Τα Δώρα των Τριών Μάγων

Η παρακάτω άσκηση είχε δοθεί από τον αγαπημένο μου δάσκαλο, Dr. Gerald Epstein, MD, ιδρυτή του American Institute for Mental Imagery.

Στις μέρες μας, η αγιότητα των τριών Μάγων που αναζητούσαν τον Δάσκαλο του Χριστιανισμού παραβλέπεται και μάλιστα δεν αναφέρεται καν. 

Ήταν εμφανής στην ταπεινοφροσύνη και την ευγνωμοσύνη τους να φέρουν και να παραδώσουν τρία δώρα. Αυτά τα δώρα ήταν τα βασικά συστατικά για την αποστολή του Ιησού στην εκπλήρωση του σκοπού του που ήταν να γίνει έμπρακτο μήνυμα αγάπης και ελευθερίας.

Κάθε ένα από τα δώρα είχε ένα ιδιαίτερο νόημα απαραίτητο για τη μετουσίωσή του σε αυτό που έγινε. Αυτά είναι:

  1. Χρυσός – το ελιξίριο της αυτο-μεταμόρφωσης και της αυτο-μετουσίωσης: το πρώτο ως εξέλιξη του εαυτού μέσω μεμονωμένων σταδίων ανάπτυξης. Το δεύτερο ως αλχημική μετουσίωση από μια «συνηθισμένη» ανθρώπινη ύπαρξη σε μια «απίστευτη» συνειδητοποίηση που υπερέβη τον θάνατο μέσω της ανάστασης.
  2. Λιβάνι – η σκόνη που διεγείρει τις δημιουργικές ενέργειες σε τέτοιο επίπεδο ώστε ο Δάσκαλος του Χριστιανισμού μπορούσε να οραματιστεί έναν κόσμο μεσσηνιακής αναλογίας που μετέδωσε στους άλλους και αφύπνισε την ελπίδα για τον ερχομό και την καρποφορία μιας τέτοιας δυνατότητας (που δεν εκπληρώθηκε τότε, ούτε τώρα, αλλά σίγουρα έρχεται).
  3. Μύρο – η σκόνη που εξαλείφει την ανάγκη για ματαιοδοξία, την πιο καταστροφική δύναμη στη Γη. Με τη ματαιοδοξία, οι άνθρωποι επιδιώκουν να αναθέτουν στον εαυτό τους τον χαρακτήρα και τη δύναμη του Θεού, να επιδιώκουν να κυριαρχούν, να υποτάσσονται και να ελέγχουν όχι μόνο τους άλλους, αλλά και την ίδια τη φύση. Η ταπεινότητα αντικαθιστά την ματαιοδοξία, καθαγιάζοντας τον εαυτό μας, ευθυγραμμίζοντας τον εαυτό μας με τη βούληση της Συμπαντικής Ενότητας/Θεού.

Η πρόβλεψη και η πρόγνωση είναι μια φυσική εξέλιξη σε όσους που υπηρετούν άυλη πραγματικότητα, όπως έκαναν οι Μάγοι ακολουθώντας το αστέρι για να δώσουν δώρα στο βρέφος.  

Κάντε την παρακάτω άσκηση για να ενεργοποιήσετε τη δική σας μετουσίωση.

Με ευλογίες, 

Dr. Jerry

Πρόθεση: Μετουσίωση

Κάνε αυτή την άσκηση μία φορά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. 

Κάθισε αναπαυτικά, με ίσια την πλάτη, χωρίς να σταυρώνεις χέρια και πόδια και με κλειστά τα μάτια.  Ανέπνευσε ήρεμα και ρυθμικά με αργές εκπνοές από το στόμα και κανονικές εισπνοές από τη μύτη. Μετά από μερικούς κύκλους αναπνοών:

Δες, νιώσε και αντιλήψου ότι κατεβαίνεις τα σκαλοπάτια για να βρεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου. Κάτω από το δέντρο, βρίσκεις ένα ξύλινο κουτί, ντυμένο με υπέροχο περιτύλιγμα. Αφαίρεσε προσεκτικά το περιτύλιγμα και βρες τρεις σακούλες από μετάξι. Η κάθε μία περιέχει χρυσό, λιβάνι και σμύρνα. Βγάλε έξω τα τρία δώρα και βρες μια κάρτα στον πάτο του κουτιού που σού απευθύνει ο προσωπικός σου μάγος. Η κάρτα εξηγεί τα τρία δώρα:

  • χρυσός είναι για μετουσίωση, 

  • λιβάνι για δημιουργική ενέργεια,

  • μύρο για να δοθεί τέλος στη ματαιοδοξία και την έπαρση.

Η κάρτα είναι υπογεγραμμένη με τη λέξη «Αγάπη». Κράτα τα δώρα για να θυμάσαι τις προθέσεις που θα υλοποιήσεις κατά το νέο έτος.

Παρατήρησε πώς αισθάνεσαι.

Με μια εκπνοή, ανοίγεις τα μάτια.

Εάν επιθυμείς να συνεργαστούμε για να εμβαθύνεις στην εργασία αυτή, παρακαλώ όπως συμπληρώσεις το έντυπο επικοινωνίας για να έλθουμε σε επαφή.

Τα μαθήματα, οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που διεξάγει η Δήμητρα Μονοκρούσου είναι εγκεκριμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου θεραπείας του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από το New York State Board of Regents να παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.

 Έχουν προσωπικά εγκριθεί και υποστηρίζονται από τον  ιδρυτή του Ινστιτούτου, Dr. Gerald N. Epstein, MD, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και επιστήμονας ολοκληρωμένης υγειονομικής περίλθαψης στον τομέα της θεραπείας και της αυτο-μεταμόρφωσης.

Δήμητρα Μονοκρούσου

Δήμητρα Μονοκρούσου

Η Δήμητρα είναι η πρώτη στην Ελλάδα έμπειρη σύμβουλος και εκπαιδεύτρια Νοερής Απεικόνισης, πιστοποιημένη από το διεθνώς αναγνωρισμένο Ινστιτούτο «American Institute for Mental Imagery» της Νέας Υόρκης που αναβιώνει την αρχαία αυτή πρακτική αυτογνωσίας και αυτοθεραπείας της Δύσης στην σύγχρονη Ελλάδα.

Έλαβε εκτενή εκπαίδευση υπό την προσωπική καθοδήγηση και επίβλεψη του δασκάλου και μέντορά της Dr. Gerald Epstein. MD, ο οποίος υπήρξε διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και ιδρυτής του American Institute for Mental Imagery.
Είναι πιστοποιημένη Professional Coach, έχοντας λάβει τη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική της εκπαίδευση από την CWays Group. Είναι κάτοχος Διπλώματος Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας του School of Natural Health Sciences της Αγγλίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Strathclyde της Αγγλίας.