(Πάτα το κουμπί CC στο βίντεο για Ελληνικούς υπότιτλους)

Σού άρεσε το βίντεο;

Πάτα το κουμπί εγγραφής στο κανάλι YouTube για να λαμβάνεις ειδοποίηση όταν ανεβάζω νέα βίντεο.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

Φεβρουάριος: Εξάγνιση και αντιστροφή παρελθοντικών σφαλμάτων

Το όνομα Φεβρουάριος προέρχεται από το όνομα του ρωμαϊκού θεού Februus ο οποίος συνδέεται με το ρήμα februare. Το ρήμα februare σημαίνει καθαρίζω και η λέξη februae σημαίνει εξαγνισμοί.

Ο Februus ήταν ενός ρωμαϊκός θεός και, για τους αρχαίους Ρωμαίους, ο μήνας του Φεβρουαρίου ήταν ιερός. Στις 15 Φεβρουαρίου, η αρχαία Ρώμη εξαγνιζόταν τιμώντας τους νεκρούς, αφού θεωρούσαν ότι ο Februus ήταν ο θεός του κάτω κόσμου.

Έτσι, ο θεός Februus ταυτίστηκε με τον Πλούτωνα, που στην αρχαία μυθολογία, ήταν ο θεός του κάτω κόσμου. 

Ο εορτασμός Februalia ήταν επίσης συνδεδεμένος με τη Vesta, τη ρωμαϊκή θεά της πύρινης εστίας, επειδή η φωτιά χρησιμοποιήθηκε ως μέθοδος εξαγνισμού. Ο Ρωμαίος φιλόσοφος, Cicero, έγραψε ότι το όνομα Vesta προέρχεται από τους Έλληνες, που την ονόμασαν Εστία, καθώς ασκούσε εξουσία πάνω σε βωμούς και εστίες.

Αυτές οι τελετουργίες θεωρήθηκαν, επίσης, ότι προκαλούν γονιμότητα τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα. Εξαιτίας αυτού, ο Φεβρουάριος ήταν επίσης ιερός μήνα για την ρωμαϊκή θεά Juno, σύζυγο του Jupiter ή της θεάς Ήρας, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, τη σύζυγο του Δία. Η ρωμαϊκή θεά Juno και η αρχαία ελληνική θεά Ήρα διέφεραν κατά ορισμένους τρόπους, αλλά και οι δύο θεωρούνταν βασίλισσες και θεές του γάμου και του τοκετού. Για τον λόγο αυτόν, το επώνυμο της Juno ήταν Februata ή Februitis.

Έτσι, κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα Φεβρουαρίου, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ενέργειες για εξάγνιση.

Τι σημαίνει Εξάγνιση; Πρόκειται για καθαρισμό. Ο καθαρισμός γίνεται αντιληπτός ως μια αίσθηση ξαλαφρώματος, την οποία οι περισσότεροι βιώνουμε όταν λουζόμαστε και πλενόμαστε. Τα περισσότερα αρχαία ιατρικά συστήματα χρησιμοποιούσαν τον καθαρισμό. Οι Αιγύπτιοι γιατροί, για παράδειγμα, έκριναν ότι το μπάνιο ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για θεραπεία, όπως και όλοι οι γνωστοί πολιτισμοί του αρχαίου κόσμου, στην Ανατολή και τη Δύση. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν γνωστοί για τις προηγμένες τεχνικές μπάνιου και καθαρισμού στις ιαματικές πηγές τους. 

Στην αρχαιότητα πραγματοποιούνταν συγκεκριμένες τελετές καθαρισμού κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Στον σύγχρονο κόσμο μας, η λέξη τελετουργικό μερικές φορές τείνει να προκαλεί σκεπτικισμό. Αλλά ας δούμε την ουσία αυτής της λέξης.

Τα κέντρα σπα και υδροθεραπείας που διαθέτουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτής της αρχαίας διαδικασίας καθαρισμού για την επίτευξη καλής υγείας.
Ο Dr. Jerry Epstein, ιδρυτής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Νοερής Απεικόνισης, είχε πει ότι :

ο σκοπός μιας τελετουργικής πράξης είναι να θυμόμαστε τη σχέση μας, εδώ στη γη, στη διάσταση του χρόνου και του χώρου, με μια αυθεντική εσωτερική εμπειρία, την οποία τιμούμε. Στην καρδιά αυτής της πρακτικής είναι η ενθύμηση του εαυτού. Χωρίς σύνδεση με την ουσία, με την εσωτερική διάσταση, η φυσική πράξη μιας τελετουργίας είναι απλώς μια ρουτίνα.

Τόνισε ότι το να θυμάσαι τον εαυτό σου σημαίνει το να ενώνεις τα κομμάτια σου και να γίνεσαι πλήρης πάλι.

Ο Ρωμαϊκός θεός Februus

Ο Αρχαίος Ελληνικός θεός Πλούτωνας

Ο Dr. Jerry Epstein αναφέρθηκε στον αρχαίο Αιγυπτιακό θρύλο του Όσιρι, του θεού του βασίλειου ανάμεσα στη ζωή και του θανάτου και της Ίσιδας, της συντρόφου του, θεά της σοφίας. Ο Όσιρις δολοφονείται από τον αδελφό του Σέθ, ο οποίος τον κόβει σε 14 κομμάτια και θάβει τα κομμάτια σε διάφορα μέρη της Αιγύπτου. Η Ίσις μαθαίνει για τη δολοφονία και προχωρά στη συλλογή των κομματιών. Αφού τα συνέλεξε, ανασταίνει τον Όσιρι, ενώνοντας τα κομμάτια του. Αποκατέστησε τα μέλη του και τον έκανε πλήρη, όχι μόνο σωματικά, αλλά και νοητικά, επαναφέροντας την μορφή του σε ζωή.

Από πνευματική άποψη, η εξάγνιση θεωρείται το πιο σημαντικό βήμα για να ανοιχτεί κανείς στο να γίνει πλήρης. Η πληρότητα είναι ένας όρος που διαφορετικά αναφέρεται ως φώτιση και αφύπνιση. Προσωπικά, προτιμώ τους όρους “ενθύμηση” και “το να γίνω πλήρης”.

Η εξάγνιση δεν περιορίζεται στην αποτοξίνωση του φυσικού μας σώματος, ή στην χορτοφαγία ή στον εξαγνισμό του χώρου με λιβάνια. Υπάρχει και ο εσωτερικός πνευματικός καθαρισμός.

Οι Ινδουιστές και οι Βουδιστές μιλούν για τη μετουσίωση του Κάρμα σε Ντάρμα. Το Κάρμα είναι το σύνολο των ενεργειών και των συμπεριφορών ενός ατόμου κατά τη διάρκεια προηγούμενων ενσαρκώσεων που επηρεάζουν το πεπρωμένο αυτού του ατόμου σε αυτή τη ζωή και το Ντάρμα είναι το κοσμικό δίκαιο και η κοσμική τάξη, η φύση της αλήθειας, η σωστή συμπεριφορά και η κοινωνική τάξη.

Οι αρχαίες πνευματικές παραδόσεις της Δύσης μιλούν για την αντιστροφή των σφαλμάτων είτε αυτής της ενσάρκωσης ή των προγόνων.

Οι θρησκείες της Δύσης μιλούν για την “άφεση αμαρτιών” η έννοια της οποίας έχει διαστρεβλωθεί κάπως με την πάροδο του χρόνου και ακούγεται σαν μια μορφή τιμωρίας. Αν ψάξει κανείς να μάθει, όμως, την ορθή σημασία της λέξης, θα βρει ότι το αρχαίο ελληνικό ρήμα “αμαρτάνω” σημαίνει “αστοχώ” και το ουσιαστικό “αμαρτία” σημαίνει “η του αγαθού αποτυχία”. Με απλά λόγια “αστοχώ να κάνω μια ηθική επιλογή”.

Στο άρθρο αυτό, επικεντρώνομαι στην διαδικασία της εξάγνισης που αφορά την αντιστροφή αυτών των σφαλμάτων του παρελθόντος.

Οι αρχαίες πνευματικές παραδόσεις της Ανατολής και της Δύσης μιλούν για ανώτερες εσωτερικές διαστάσεις και τονίζουν ότι για να αναληφθεί κανείς, θα χρειαστεί να έχει κατέλθει στα βάθη του εαυτού του και να εξαγνίσει όλα όσα τον κρατούν σε κατάσταση πνευματικού ληθάργου και άγνοιας. Κι εδώ υπάρχει η σύνδεση με τον κάτω κόσμο. 

Πολλοί σχετίζουν τον κάτω κόσμο με το σκοτάδι και τον θάνατο. Και όπου θάνατος, ξυπνά η ο φόβος του πόνου και του τέλους. Αλλά τι είναι αυτό που πεθαίνει ή που τελειώνει; Είναι όλα όσα παραμένουν ακάθαρτα μέσα σου τα οποία βαραίνουν τον ψυχισμό σου, τα οποία σε εγκλωβίζουν σε έναν φαύλο κύκλο ψυχαναγκαστικού τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς και ο οποίος τρόπος οργανώνει σήμερα την ζωή σου προκαλώνατς πόνο και δυσκολίες.

Ο κάτω κόσμος είναι ο φίλος σου. Θυμήσου ότι ο Πλούτωνας ήταν, επίσης, ο θεός του πλούτου, καθώς τα διαμάντια και τα πετράδια προέρχονται από τα βάθη της γης. Το να καταδύεσαι στα βάθη του εαυτού σου επιτρέπει το φως να κατέλθει και να εξαγνίσει πτυχές του εαυτού σου που είναι σε λανθάνουσα κατάσταση και να ανακαλύψεις τις κρυμμένες διαμαντένιες πτυχές του εαυτού σου.

Το να έχεις σφάλλει, σημαίνει ότι έχεις αποτύχει να κάνεις μια ηθική επιλογή και αυτό οδηγεί σε βιώματα ενοχών, αυτοτιμωρίας και πόνου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο Dr. Jerry Epstein τόνιζε ότι, για τον καθένα μας, κάθε ηθικό σφάλμα καταγράφεται στο σώμα μας και αντανακλάται στον τρόπο που λειτουργούμε σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά. Υποσυνείδητα, γνωρίζεις ότι έχεις σφάλλει ηθικά και ότι το σφάλμα αυτό παραμένει αδιόρθωτο. Αφού δεν έχει διορθωθεί, τείνεις να αυτο-τιμωρείσαι εν αγνοία σου, μέχρι που αυτό σε φθείρει σωματικά ή μέχρι που λες “φτάνει πια” και επιλέγεις να αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο αυτό πού προκαλεί πόνο και δυσκολία.

Αν δεν έχει εντοπίσει ποιο είναι το ηθικό σφάλμα πίσω από την ψυχαναγκαστική του συμπεριοφορά που οργανώνει σήμερα τη ζωή του, απλά δημιουργεί απανωτά εμπόδια που τον κρατούν σε απόσταση από αυτό που ειναι πραγματικά, το οποίο είναι ένα θεϊκό ον εν ζωή.

Τι μπορεί να είναι ένα ηθικό σφάλμα; O Dr. Jerry Epstein αναφέρεται στα 5 σκοτεινά ρεύματα της βούλησης. Από μικρή ηλικία έχουμε εκπαιδευτεί να παίρνουμε, να φυλάμε και να κρατάμε. Καθώς μεγαλώνουμε αναπτύσσουμε τα 5 σκοτεινά ρεύματα της βούλησης τα οποία είναι το να παίρνουμε, να φυλάμε, να κρατάμε εις βάρος των άλλων, να προοδεύουμε εις βάρος των άλλων και επιθυμούμε να είμαστε σημαντικοί και καλύτεορι. Από αυτά τα 5 σκοτεινά ρέυματα της βούλησης προκύπτουν ηθικά σφάλματα. 

Έτσι, για να ανέλθεις και να συντονιστείς με υψηλότερες συχνότητες ενέργειας, πρέπει να θεραπευτείς. Για να θεραπευτείς πρέπει να ξεκινήσεις να “μαζεύεις τα κομμάτια σου”. Αυτό είναι μέρος της συνειδητής πράξης της βούλησης . Είναι μέρος της απόφασης να ρίξεις μια σκληρή και σαφή εσωτερική ματιά στον εαυτό σου και να είσαι ανοιχτός στο να κατανοήσεις τι είναι αυτό που σού λένε το σώμα και τα συναισθήματά σου. Με τη νοερή απεικόνιση, μπορούμε να απαλλαχτούμε από την τάση να αρνούμαστε να βλέπουμε το σφάλμα μας, να διαλύσουμε τις αυταπάτες μας και να ρίξουμε φως στη ψυχαναγκαστική μας συμπεριφορά.
Τότε μπορούμε να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με αυτά που μάς βλάπτουν και να θεραπευτούμε. Η εξάγνιση είναι μέρος της θεραπείας και δημιουργεί χώρο για την εμφάνιση νέων υγιειών συμπεριφορών για νέα θετική ανάπτυξη και για πληρότητα.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι η πρακτική της νοερής απεικόνισης. Η νοερή απεικόνιση είναι ένας δυναμικός τρόπος για να αφυπνίσουμε την εσωτερική μας ενθύμηση του εαυτού μας. Η δεκτικότητά μας στο μήνυμα που λαμβάνουμε μέσω της νοερής απεικόνισης ενισχύεται όταν αναλαμβάνουμε δράση και συνδέομαι το έξω με το μέσα – καταγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόμαστε στην απεικόνιση, ζωγραφίζοντας αυτό που αντιληφθήκαμε κατά τη διάρκεια της άσκησης, ή βρίσκοντας εξωτερικά ένα φυσικό αντικείμενο που ανακαλύψαμε εσωτερικά. Όλα αυτά χρησιμεύουν ως υπενθύμιση για αλλαγή και μετουσίωση.

Αν, λοιπόν, σ’ ενδιαφέρει να καταδυθείς στα βάθη του εαυτού σου και να ξεκινήσεις τη διαδικασία της εξάγνισης, παρακάτω είναι μια άσκηση που θα σε βοηθήσει.

[et_bloom_locked optin_id="optin_9"] content [/et_bloom_locked]