Τι χρειάζονται οι Γυναίκες και οι Άνδρες σε μια Σχέση

Οι γυναίκες, σε αντίθεση με τους άνδρες, είναι ισχυρότερες, πιο περίπλοκες, βαθύτερες, ζουν περισσότερο και γενικά έχουν περίπου 100.000 αισθητηριακές νευρικές απολήξεις στο δέρμα τους από ό, τι οι άνδρες. Τι σημαίνουν αυτές οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των φύλων όσον αφορα τη σταθερότητα και τη μακροζωία μιας σχέσης;

Το πρόβλημα ξεκινά όταν η γυναίκα έχει την απαίτηση να εκπληρώσει ένας μόνος άνδρας όλες τις πτυχές της. Αυτή η προσδοκία για έναν άνδρα, τον επιβαρύνει, σιωπηλά ή ανοικτά. Όταν δεν ικανοποιείται η προσδοκία, αναπόφευκτα δημιουργείται σύγκρουση και αγωνία στη σχέση. Οι ανεκπλήρωτες ανάγκες δημιουργούν απογοήτευση και θυμό. Περιττό να πούμε ότι ο άνδρας γίνεται ανυπόμονος και αρχίζει να δημιουργείται απόσταση. Κάθε ένας ξεκινάει να βρίσκει τις ικανοποιήσεις του αλλού: στα μπαρ, στον αθλητισμό, στα παιδιά, στην σταδιοδρομία και σε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Η απάντηση: μια γυναίκα έχει ανάγκη από πλατωνικές σχέσεις με έναν αριθμό ανδρών για να ικανοποιήσει τις ανάγκες εκείνες που δεν μπορεί ο σύντροφος, είτε αυτές οι ανάγκες είναι καλλιτεχνικές, διανοητικές ή ό,τι είναι αυτό που εκείνος δεν δύναται να ικανοποιήσει. Εκείνος, αν είναι συναισθηματικά ώριμος, θα το κατανοήσει αυτό εφόσον η σχέση δεν είναι σεξουαλική και, μάλιστα, θα ανακουφιστεί.

Ο άνδρας έχει ανάγκη η γυναίκα να τού αφιερώνει χρόνο, να τον φροντίζει, καθώς εκείνος είναι περισσότερο ευάλωτος απ’ ό,τι μπορεί μια γυναίκα να φανταστεί. Έχει ανάγκη από ενθάρρυνση, υποστήριξη, μια ήρεμη φωνή και επιβεβαίωση.  Ακόμα καλύτερα αν μπορεί η γυναίκα να συμμετέχει στις αγαπημένες του ασχολίες, ή τουλάχιστoν να δείχνει κάποιο ενδιαφέρον για αυτές. Χρειάζεται η γυναίκα να επιτρέπει στον άνδρα να αισθάνεται ελεύθερος να ασχολείται με αυτό που τον ενδιαφέρει, χωρίς όμως να την αφήνει επί ξύλου κρεμάμενη ούτε να την αναγκάζει να ασχολείται ως υποχρέωση.

Στο κάτω-κάτω της γραμμής, αυτό που ωφελεί όλα τα ζευγάρια, είτε ετεροφυλόφυλα, είτε ομοφυλόφυλα ή οτιδήποτε άλλο, είναι: διατηρείστε την ελευθερία του άλλου και την πίστη και αφοσίωση στον άλλον. Διατηρείστε τη σχέση αφιερώνοντας χρόνο ο ένας στον άλλον, εν απουσία παιδιών, κινητών και εργασιακών απαιτήσεων.

Με αγάπη,

Doctor Jerry.

Πηγή: Dr. Jerry Epstein

Αν δεν είσαι σίγουρος/η για τη σχέση σου, εδώ είναι δύο ασκήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις διαύγεια.