Καρδιακή Αντιληπτικότητα με Νοερή Απεικόνιση

Δωρεάν Διαδικτυακή Ομαδική Συνεδρία

Κάθε Παρασκευή από 1 Μαΐου έως και 15 Μαΐου , 2020

EnglishGreek

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, συνεχίζεται η παροχή δωρεάν ομαδικών συνεδριών κάθε Παρασκευή, έως και 15 Μαΐου, 2020.

Βιώστε επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές που διαφέρουν χαρακτηριστικά από τους διορατικούς οραματισμούς και τις “νοητικές” απεικονίσεις οι οποίες διδάσκονται σήμερα στον τομέα της ψυχοθεραπείας και της προσωπικής ανάπτυξης.

Ενόψει των προκλήσεων που βιώνουμε με τα προληπτικά μέτρα εναντίον του COVID-19,

προσφέρεται δωρεάν μια ομαδική συνεδρία με ανοικτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται.

Η πρόθεση είναι να δωθούν σύντομες και απλές, αλλά ισχυρές, τεχνικές νοερής απεικόνισης

που αποκαθιστούν την ισορροπία σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά.

Η ιδέα είναι ότι με την αποκατάσταση της ισορροπίας μέσα μας,

συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της ισορροπίας σε αυτόν τον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε.

Δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία.

Η συνεδρία είναι καθαρά βιωματική.

Σ’ ένα ασφαλές και φιλικό διαδικτυακό περιβάλλον, θα λάβετε οδηγίες για το πώς να εφαρμόσετε τις ασκήσεις και στη συνέχεια θα σας καθοδηγήσω στην εμπειρία των ασκήσεων. Η κάθε άσκηση διαρκεί 1-3 λεπτά.

Μετά από κάθε άσκηση, θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα η δυνατότητα να περιγράψει την εμπειρία του. Θα συζητήσουμε το μήνυμα που εμπεριέχεται στην απεικόνιση που θα έχει λάβει ο καθένας, ώστε να κατανοήσετε πώς να προχωρήσετε εφεξής εάν επιλέξετε να συνεχίσετε την εξάσκηση.
Το να ακούσετε τις εμπειρίες των άλλων σάς παρέχει μια ευρύτερη κατανόηση του πώς μάς επηρεάζουν οι πεποιθήσεις και τα συναισθήματά μας, καθώς και της αληθινής δύναμης που έχει ο καθένας μας να αντιστρέφουμε αρνητικές επιρροές και να επαναφέρουμε εσωτερική ισορροπία.

Συνεχίζοντας την, κατάλληλη για εσάς, άσκηση στο σπίτι, θα παρέχετε στον εαυτό σας μια καθημερινή δόση ενέργειας και φωτός εμποτισμένη με την πρόθεσή σας και τη συνειδητή σας βούληση. Αυτό θα επιφέρει την ισορροπία που η νοημοσύνη της καρδιάς, του νου και του σώματος ξέρει πολύ καλά να κάνει.

Τα μαθήματα, οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που διεξάγει η Δήμητρα Μονοκρούσου είναι εγκεκριμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου θεραπείας του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από το New York State Board of Regents να παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Έχουν προσωπικά εγκριθεί και υποστηρίζονται από τον  ιδρυτή του Ινστιτούτου, Dr. Gerald N. Epstein, MD, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και επιστήμονας ολοκληρωμένης υγειονομικής περίλθαψης στον τομέα της θεραπείας και της αυτο-μεταμόρφωσης.

Η ασκήσεις νοερής απεικόνισης σε φέρνουν σε Καρδιακή Αντιληπτικότητα.  

Πρόκειται για μια κατάσταση επίγνωσης όπου επιτυγχάνεται η καρδιακή συνοχή.

Η καρδιακή συνοχή επιφέρει αυξημένη νοητική διαύγεια και διαίσθηση.

Οι ασκήσεις

Πρόκειται για απλές και σύντομες, αλλά ισχυρές, ασκήσεις, κάθε μία με συγκεκριμένη πρόθεση, και με τις οποίες καθοδηγείστε να έχετε μια εμπειρία συνειδητής ονείρευσης. Ενώ είστε σε εγρήγορση και ξύπνιοι, βιώνετε συνειδητά μια εμπειρία με απεικονίσεις.

Πώς βιώνετε αυτή την εμπειρία; Με όλες τις αισθήσεις που θα τις έχετε στρέψει εντός. Μελέτες έχουν δείξει ότι το υποσυνείδητο δεν μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. Αυτό αποδεικνύεται από την αντίδραση του σώματος ενώ παρακολουθείτε μια ταινία δράσης ή ένα θρίλερ. Παρόλο που συνειδητά γνωρίζετε ότι αυτό που βλέπετε είναι εικονικό, το σώμα σας αρχίζει αμέσως να είναι σε εγρήγορση και προετοιμάζεται για μάχη εκκινώντας την κατάσταση “πάλης, φυγής ή παγώματος“. Οι καρδιακοί και αναπνευστικοί σας ρυθμοί επιταχύνουν, τα μάτια σας διαστέλλονται κι ανοίγουν διάπλατα και απελευθερώνεται αυξημένη αδρεναλίνη.

Χάρη σε αυτό, η διαδικασία της νοερής απεικόνισης, με συγκεκριμένη πρόθεση, σάς επιτρέπει να βιώνετε μια άμεση μετατόπιση:

  • από την αίσθηση εγκλωβισμού και κατάθλιψης στην έμπνευση και τη δημιουργικότητα,
  • από τον φόβο και τη λύπη στην ενδυνάμωση, τη γείωση και την αυτοσυγκέντρωση,
  • από το άγχος και την αμφιβολία στην εγρήγορση και την εσωτερική ενδυνάμωση, ανεξάρτητα από τι συμβαίνει γύρω σας.

Ενισχύετε την ικανότητα να διακρίνετε ανάμεσα σε μια πλασματική και αληθινή έκτακτη ανάγκη, να επιλέγετε πώς να ανταποκριθείτε και να αντιστρέψετε οποιοδήποτε αρνητικό αντίκτυπο βιώνεται από μια οποιαδήποτε εμπειρία. Με τον τρόπο αυτό, επιφέρετε ισορροπία συναισθηματική και νοητική. Ως αποτέλεσμα, η φυσιολογία σας ανταποκρίνεται θετικά στο εσωτερικό περιβάλλον ισορροπίας που δημιουργείται κι αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ενισχύετε, επίσης, την ικανότητα να εντοπίσετε τι είναι αυτό που οργανώνει σήμερα τη ζωή σας και ποια βήματα μπορείτε να κάνετε για να προχωρήσετε με σαφήνεια, με πρόθεση και συνειδητή βούληση.

Η Γλώσσα της Νοημοσύνης της Καρδιάς

Σήμερα διαδίδονται πολλές σύγχρονες μεθόδους Νοερής Απεικόνισης και Διορατικού Οραματισμού.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρακτική της Νοερής Απεικόνισης που διδάσκεται εδώ ουδεμία σχέση έχει με αυτές. Βρίσκουμε τις ρίζες της σε αρχαίες πνευματικές παραδόσεις της Μεσσοποταμίας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Η γνώση και η μεθοδολογία της μεταδόθηκε προφορικά και πρακτικά από γενιά σε γενιά. Το τελευταίο μέλος της οικογένειας που συνέχισε τη διάδοση της πρακτικής ήταν η ψυχοθεραπεύτρια και μύστης, Colette Aboulker-Muscat. Μαθητής της, ανάμεσα σε άλλους, υπήρξε ο διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος της Νέας Υόρκης, Dr. Gerald Epstein, MD., δάσκαλος και μέντορας της Δήμητρας Μονοκρούσου και ιδρυτής του American Institute for Mental Imagery.

Σύμφωνα με αυτή την  αρχαία πνευματική παράδοση της Δύσης, η νοερή απεικόνιση είναι γνωστή ως η γλώσσα της νοημοσύνης της καρδιάς. Είναι ουσιαστικά μια γλώσσα που είναι κοινή σε όλους μας, αλλά που οι περισσότεροι δεν έχουν εκπαιδευτεί να αντιληφθούν και να κατανοούν. Βασίζεται στο μοντέλο της φαινομενολογίας και στην έννοια ότι οι σκέψεις, οι ιδέες και οι πεποιθήσεις μας αποτυπώνονται στο μυαλό μας με τη μορφή εικόνων, μέσω των αισθήσεων και των συναισθημάτων μας. Αυτές οι εικόνες απεικονίζουν πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μέσα και γύρω μας. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι, μετουσιώνοντας τις εικόνες, μετουσιώνουμε την αντίληψή μας. Δεν, είναι, όμως τόσο απλό. Χρειάζεται στην αρχή μια καθοδήγηση από έναν έμπειρο εκπαιδευτή, ο οποίος γνωρίζει πώς να βοηθήσει τον ασκούμενο να παρακάμψει την ψυχαναγκαστική.

“…Η εικόνα είναι Ζωή που έρχεται να βοηθήσει τη Ζωή. Η Κίνηση της Ζωής είναι αυτή που εκκινεί πάλι την Ζωή…”

~Mme Colette Aboulker-Muscat

 

Κλινικές Μελέτες της Επίδρασης της Νοερής Απεικόνισης στην Υγεία

Στις αρχές του 20ου αιώνα προέκυψαν πάρα πολλές ψυχοθεραπευτικές τεχνικές που ενσωματώνουν την νοερή απεικόνιση ως ψυχοθεραπευτικό εργαλείο. Μερικές από αυτές είναι η Ενεργή Φαντασία του Dr. Carl Jung, η Καθοδηγούμενη Ενεργή Ονείρευση του Dr. Robert Desoille και η Καθοδηγούμενη Συναισθηματική Απεικόνιση του Dr. Hanscarl Leuner.

Περισσότερα

Η Προέλευση των Τεχνικών της Νοερής Απεικόνισης και Συνειδητής Ονείρευσης

Από την Αρχαία Αίγυπτο μέχρι την Αρχαία Ελλάδα, τον Μεσαίωνα μέχρι την εποχή του Διαφωτισμού, όπου επικράτησε η λογική, αυτή η πνευματική παράδοση ασκείτο στη Δύση, κυρίως από πολιτισμούς της Μεσογειακής λεκάνης, όπως είναι ο πολιτισμός της Μεσοποταμίας, ο Αιγυπτιακός, ο Εβραϊκός, ο Ελληνικός, ο Περσικός, ο Χριστιανικός και ο Ισλαμικός.

.

Περισσότερα

Δήμητρα Μονοκρούσου

Δήμητρα Μονοκρούσου

Η Δήμητρα είναι η μοναδική στην Ελλάδα έμπειρη σύμβουλος και εκπαιδεύτρια Νοερής Απεικόνισης, πιστοποιημένη από το Ινστιτούτο American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης και η πρώτη που έχει αναβιώσει την αρχαία αυτή πρακτική αυτογνωσίας και αυτοθεραπείας στην σύγχρονη Ελλάδα.

Ολοκλήρωσε την εκτενή πρακτική της εκπαίδευση με την προσωπική καθοδήγηση και εποπτεία του δασκάλου και μέντορά της Dr. Gerald Epstein. MD, ο οποίος υπήρξε διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και ιδρυτής του American Institute for Mental Imagery.

Είναι πιστοποιημένη Professional Coach, έχοντας λάβει τη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική της εκπαίδευση από την CWays Group. Είναι κάτοχος Διπλώματος Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας του School of Natural Health Sciences της Αγγλίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Strathclyde της Αγγλίας.

Έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις των ομάδων

Δηλώστε Ενδιαφέρον για να σχηματιστεί μια επόμενη ομάδα δωρεάν συνεδρίας

Όροι Χρήσης

3 + 15 =