Φωτογραφία του Ben White από το Unsplash

15θημερα Διαδικτυακά Μαθήματα 2022-2023

Το Βιβλίο της Ζωής είναι ένα θησαυροφυλάκιο πληροφοριών του υποσυνείδητου νου, που γίνονται συνειδητά διαθέσιμες, όταν διαβάζουμε τα όνειρά μας.

Πρόκειται για μια αρχαία Δυτική Πνευματική Παράδοση που αποκαλεί την πρακτική αυτή «Βιβλίο της Ζωής», διότι οι πληροφορίες που αποκαλύπτει καλύπτουν όλους τους τομείς της ζωής και του ψυχισμού του ανθρώπου, συλλογικά και ατομικά, τόσο από τον ορατό όσο και από τον αόρατο κόσμο.

Ενδεικτικά και μόνο, μερικές από τις πληροφορίες που μπορεί κανείς να λάβει από το Βιβλίο της Ζωής του, αποκαλύπτουν :

♥ τις ποιότητες του εαυτού σου που χρειάζονται άμεση προσοχή, είτε για να τις καλλιεργήσεις, είτε για να τις μετουσιώσεις,

♥ αυτό που σε περιορίζει ή εκείνο που σε ωθεί μπροστά,

♥ αυτό που συμβαίνει ή ενδέχεται να συμβεί στην υγεία του φυσικού σου σώματος,

♥ αυτό που προέρχεται από το παρελθόν και σε κρατά ακόμα πίσω,

♥ αυτό που σε περιμένει παρακάτω στη ζωή σου,

♥ απαντήσεις στα ερωτήματά του,

και ακόμη πιο πολλά!

Το Βιβλίο της Ζωής, όμως, δεν έχει καμία αξία, αν δεν το ανοίγεις ποτέ και δεν γνωρίζεις πώς να το διαβάσεις.

Αυτή η σειρά μαθημάτων διδάσκει ακριβώς αυτό. 

 

Το Βιβλίο της Ζωής διαβάζεται με την τεχνική της Ανάγνωσης Ονείρων.

Δεν πρόκειται για τη συμβατική φροϋδική και γιουνγκιανή μέθοδο λογικής ερμηνείας και ανάλυσης των ονείρων, αλλά για μια πανάρχαια πρακτική με ρίζες από την Αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο, η οποία κατά τη διάρκεια των αιώνων μεταδιδόταν από γενιά σε γενιά με άκρα μυστικότητα.

Τον 20ο αιώνα οι συνθήκες επέτρεψαν να έρθει πάλι στο προσκήνιο και υιοθετήθηκε ως ισχυρό και αποτελεσματικό μέσο ψυχοθεραπείας από διακεκριμένους ψυχολόγους όπως ο Dr. Robert Desoille, o Dr. Hanscarl Leuner και άλλοι.

Αυτό που διδάσκεται σε αυτή τη σειρά μαθημάτων είναι μετάδοση από γενιά σε γενιά της οικογενείας της ψυχοθεραπεύτριας και μύστη, Mme Aboulker-Muscat, η οποία συνεργάστηκε με τον Dr. Robert Desoille και σχεδίασαν την Ψυχοθεραπευτική Πρακτική της Ονείρευσης (Waking Dream Therapy), η οποία βασίζεται στην πρακτική της ανάγνωσης των ονείρων.

 

Γιατί να μάθω να διαβάζω το Βιβλίο της Ζωής μου;

Όλοι ονειρευόμαστε όταν πέφτουμε για ύπνο. Μερικοί θυμούμαστε τα όνειρα με σαφήνεια, άλλοι με ασάφεια και άλλοι αδυνατούν εντελώς να τα θυμηθούν. Είτε τα θυμόμαστε, όμως, είτε όχι, όλοι ανεξαιρέτως ονειρευόμαστε και υποσυνείδητα εισερχόμαστε σε μια αόρατη πραγματικότητα.

Όπως δηλώνει η γνωστή φράση «οἷα τά ἄνω, τοιαῦτα τά κάτω» (όπως τα άνω, έτσι τα κάτω), τα όνειρα είναι ο εσωτερικός καθρέφτης, όπου βλέπουμε τον ίδιο μας το Εαυτό. Αντανακλούν τις ιδιότητές μας σε μορφή απεικονίσεων για να είμαστε σε θέση να τις αναγνωρίζουμε και για να μας τραβήξουν την προσοχή.

Ακόμα κι αν πιστεύεις ότι δεν ονειρεύεσαι, αυτή η μέθοδος μπορεί να σε βοηθήσει να ανακτήσεις την ικανότητα να ανακαλείς τα όνειρά σου και, ως εκ τούτου, οι δημιουργικές, διαισθητικές και διορατικές σου ικανότητες ενισχύονται όλο και περισσότερο.

Όσο περισσότερο διαβάζουμε, καθαρίζουμε και αντιστρέφουμε (αν χρειάζεται) τα όνειρά μας, τόσο περισσότερο «καθαρίζουμε» το δρόμο μας για να ανοιχτούν νέοι ευεργετικοί ορίζοντες μπροστά μας.

Με αυτόν τον τρόπο, πιστοί στη φράση «οἷα τά ἄνω, τοιαῦτα τά κάτω» επιφέρουμε ενότητα και ισορροπία του εσωτερικού και του εξωτερικού μας κόσμου.

 

Αν θέλετε να μάθετε έναν τρόπο για να αποκτήσετε συνειδητή  πρόσβαση στις πληροφορίες του υποσυνείδητου νου που γίνονται κατανοητές όταν  ερευνούμε τα όνειρά μας και να τις χρησιμοποιείτε εφόρου ζωής ως καθοδηγητικό φως στη ζωή σας, αυτές οι σειρές μαθημάτων διδάσκουν ακριβώς αυτό.

Πώς γίνονται τα μαθήματα

 

Η ομάδα συναντιέται διαδικτυακά κάθε δεύτερη εβδομάδα για να εξασκήσει την τεχνική που θα διδαχθεί. Επιλέγουμε το όνειρο ενός ή δύο μελών της ομάδας και διαβάζουμε το όνειρό του, για να εντοπίσουμε τα μηνύματα που κρύβει η γλώσσα των εικόνων. Εδώ θα διαπιστώσετε πώς γίνεται και το όνειρο του ενός είναι τελικά το όνειρο όλων. Αυτή η διαπίστωση έχει την ικανότητα να συν΄δεει τα μέλη της ομάδας δημιουργώντας μακροχρόνιες και ουσιαστικές φιλίες.

Συγκεκριμένα, αυτό που θα μάθετε είναι:

♥ να αναγνωρίζετε τα διαφορετικά είδη ονείρων,

♥ να κατανοείτε τη γλώσσα διαφορετικών ονείρων,

♥ να αναγνωρίζετε την αναγκαιότητα που θέτει το όνειρο και τα βήματα που μπορείτε να πάρετε για να επιφέρετε ευεργετική αλλαγή στη ζωή σας,

♥ να επιφέρετε ίαση και θεραπεία μέσω των ονείρων,

♥ να διορθώνετε τα όνειρα και να αντιστρέφετε τους εφιάλτες,

♥ να συναντήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή, οι οποίοι έχουν ένα μήνυμα για εσάς,

♥ να συναντήσετε τους πνευματικούς οδηγούς σας.

Ένιωσα υπέροχα και νιώθω πολύ τυχερή που διαβάστηκε το όνειρο μου. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που αξίζει να τη ζήσει καποιος.

Επίσης θεωρώ ότι είναι ένα δυνατό εργαλείο αυτογνωσίας. Έρχονται πληροφορίες με πολύ όμορφο τρόπο που βοηθούν πολύ στο να βρεθούν λύσεις. Ποση σοφία κρύβει το υποσυνείδητο και πόσο καλά ξέρει να μας ενημερώνει!

Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο όσο ποτέ να βλέπουμε όνειρα ύστερα από αυτό που βίωσα 3 μέρες μαζί σας.

Σπυριδούλα, Αρκαδία

Το ότι έχω να πω μόνο καλά λόγια για σένα είναι λίγο!! Ήθελα να πω ότι ξεχωρίζεις για την απλότητα και την καθαρότητα της ψυχής σου!!

Συνομιλώντας μαζί σου κάποιος αισθάνεται ότι όλα θα πάνε καλά και ότι φυσικά υπάρχουν καλοί άνθρωποι που συντελούν στο ν‘ ανεβεί κάποιος ένα σκαλάκι στη ζωή του!!

Τα τρία εισαγωγικά μαθήματα ήταν για μένα συναρπαστικά!!!

Χαίρομαι πολύ που ήμουν στην ομάδα σου!!!!

Βιβή, Αθήνα

Πληροφορίες

Πότε : κάθε άλλη Τετάρτη.

Συγκεκριμένες Ημερομηνίες:

Οκτ. 12 & 26 / Νοε. 9 & 25 / Δεκ. 14 / Ιαν. 18 / Φεβ. 1 & 15 / Μαρ. 1, 15 & 29.

Ώρα: 20:00

Διάρκεια μαθημάτων: 1.5 ώρες.

Επένδυση: 2 δόσεις των 300 EUR (1η Οκτωβρίου, 2022 και 6 Ιανουαρίου, 2023) ή με πλήρη εξόφληση (με 10% έκπτωση) του ποσού των 540 ευρώ (1η Οκτωβρίου, 2022).

Τα μαθήματα διεξάγονται στα Ελληνικά.

Εγγραφείτε εδώ

Παρακαλώ διαβάστε τους Όρους και της Προϋποθέσεις παρακάτω πριν εγγραφείτε.

Το Βιβλίο της Ζωής και η Γλώσσα των Ονείρων

Η ικανότητα Ανάγνωσης Ονείρων και του Βιβλίου της Ζωής είναι ένα ισχυρό και σίγουρο εργαλείο Αυτογνωσίας και Θεραπείας που θα είναι χρήσιμο εφόρου ζωής για εσάς και για τους ανθρώπους που θα βοηθήσετε.

Εισηγήτρια: Δήμητρα Μονοκρούσου

Πιστοποιημένη Εκπαιδευτής στην ψυχοθεραπευτική πρακτική της Νοερής Απεικόνισης, της Φαινομενολογίας & της Φαντασίας | Professional Coach.

Τα μαθήματα, οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που διεξάγει η Δήμητρα Μονοκρούσου είναι εγκεκριμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου θεραπείας του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από το New York State Board of Regents να παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Έχουν προσωπικά εγκριθεί και υποστηρίζονται από τον ιδρυτή του Ινστιτούτου,  Dr. Gerald N. Epstein, MD, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και επιστήμονας ολοκληρωμένης υγειονομικής περίλθαψης στον τομέα της θεραπείας και της αυτο-μεταμόρφωσης.

Όροι και Προϋποθέσεις

Πνευματική ιδιοκτησία

Εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, η Δήμητρα Μονοκρούσο κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα για το περιεχόμενο που παρουσιάζεται στην εκδήλωση. Κάποια από τα πνευματικά δικαιώματα για το περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου μπορεί να ανήκουν στο American Institute for Mental Imagery όπου έχει εκπαιδευτεί η Δήμητρα Μονοκρούσοιυ και για τα οποία έχει άδεια χρήσης.

Εάν επιδιώκετε να αναπαραγάγετε ή να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο με οποιονδήποτε τρόπο, είναι δική σας ευθύνη να λάβετε έγκριση για την εν λόγω χρήση, όπου είναι απαραίτητο. Οποιαδήποτε παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής της εκδήλωσης ή οποιασδήποτε μη εξουσιοδοτημένης χρήσης του υλικού μπορεί να οδηγήσει σε νομικές ενέργειες.

Εγγραφές

Με την εγγραφή σε μια εκδήλωση, δίνεται η συγκατάθεση να δοθούν τα στοιχεία της αίτησης στη Δήμητρα Μονοκρούσο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Καταγραφή των Εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις θα καταγράφονται από τη Δήμητρα Μονοκρούσο για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Με την εγγραφή σας σε μια εκδήλωση συναινείτε ταυτόχρονα στην καταγραφή της εκδήλωσης. Οι καταγεγραμμένες εκδηλώσεις θα πρέπει να προβληθούν μόνο από τους εγγεγραμμένους- το περιεχόμενο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταγραφεί ή να αναπαραχθεί από τους εγγεγραμμένους στα κινητά τους τηλέφωνα ή στους υπολογιστές τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η μη εξουσιοδοτημένη καταγραφή, ηχογράφηση ή βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης μπορεί να οδηγήσει σε νομικές ενέργειες.

Ακύρωση και επιστροφή χρημάτων

Η εγγραφή σε μια εκδήλωση μπορεί να ακυρωθεί έως και 72 ώρες πριν από την έναρξη της εκδήλωσης και μόνο κατόπιν γραπτής ειδοποίησης που πρέπει να έχει αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση demetra@demetramonocrusso.com. Στην περίπτωση αυτή, οι εγγεγραμμένοι θα λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Για ακυρώσεις που πραγματοποιούνται σε λιγότερο από 72 ώρες ή σε περίπτωση μη εμφάνισης του εγγεγραμμένου στην εκδήλωση, δεν θα γίνεται επιστροφή χρημάτων.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο, η εκδήλωση πρέπει να ακυρωθεί από τη Δήμητρα Μονοκρούσου, θα σταλεί το συντομότερο δυνατό μήνυμα ειδοποίησης και οι εγγεγραμμένοι θα λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων για παραλειπόμενα μαθήματα. Εάν χρειαστεί να χάσετε ένα μάθημα, θα σας αποσταλεί μια ηχογράφηση του μαθήματος. Οι ηχογραφήσεις δεν είναι διαθέσιμες εάν χάσετε περισσότερα από ένα μαθήματα.

Υλικό Εκδήλωσης

Το υλικό της εκδήλωσης παραμένει πνευματικό δικαίωμα της Δήμητρας Μονοκρούσου. Απαγορεύεται η διαμονή σε οποιονδήποτε τρίτο σε οποιαδήποτε στιγμή ή μορφή χωρίς την έγγραφη άδεια της Δήμητρας Μονοκρούσου, διαφορετικά οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του υλικού μπορεί να οδηγήσει σε νομικές ενέργειες.

Δείτε κι άλλα Βιωματικά Εργαστήρια

Θεραπευτική Δύναμη των Συναισθημάτων με Νοερή Απεικόνιση Οκτωβρίου 2022

Θεραπευτική Δύναμη των Συναισθημάτων με Νοερή Απεικόνιση Οκτωβρίου 2022

Αυτό είναι ένα καθαρά βιωματικό διαδικτυακό σεμινάριο! Θα καθοδηγηθείτε ήπια μέσα από διάφορες ασκήσεις νοερής απεικόνισης που θα σας επιτρέψουν να βιώσετε τη μετάλλαξη διαφορετικών συναισθημάτων. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να κάνετε την ανατροφοδότησή σας, προκειμένου να κατανοήσετε τις πληροφορίες που σας προσφέρει η εμπειρία σας.

read more
Βιώστε την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία μέσω Νοερής Απεικόνισης ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

Βιώστε την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία μέσω Νοερής Απεικόνισης ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι μπορούν να θεωρηθούν ως ιερές αφηγήσεις που εξηγούν πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ανθρωπότητα, καθώς και γιατί οι άνθρωποι ενεργούν με τον τρόπο που ενεργούν. Αυτό το διαδικτυακό βιωματικό εργαστήρι παρέχει μια εμπειρία της αρχαίας...

read more
Μηνιαίο Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο Νοερής Απεικόνισης ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Μηνιαίο Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο Νοερής Απεικόνισης ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ξεκινήστε ένα ταξίδι αποκαλυπτικής αυτογνωσίας με την πρακτική της νοερής απεικόνισης. Σε αυτό το μηνιαίο διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο, θα έχετε την εμπνευσμένη εμπειρία της αποκάλυψης πολύτιμων πληροφοριών που κρύβει ο θησαυρός του υποσυνείδητου σας....

read more
Θεραπευτική Δύναμη των Συναισθημάτων με Νοερή Απεικόνιση Σεπτεμβρίου 2022

Θεραπευτική Δύναμη των Συναισθημάτων με Νοερή Απεικόνιση Σεπτεμβρίου 2022

Αυτό είναι ένα καθαρά βιωματικό διαδικτυακό σεμινάριο! Θα καθοδηγηθείτε ήπια μέσα από διάφορες ασκήσεις νοερής απεικόνισης που θα σας επιτρέψουν να βιώσετε τη μετάλλαξη διαφορετικών συναισθημάτων. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να κάνετε την ανατροφοδότησή σας, προκειμένου να κατανοήσετε τις πληροφορίες που σας προσφέρει η εμπειρία σας.

read more

Δήμητρα Μονοκρούσου

Πιστοποιημένη Εκπαιδευτής στην ψυχοθεραπευτική πρακτική της Νοερής Απεικόνισης, της Φαινομενολογίας & της Φαντασίας | Professional Coach.

Τα μαθήματα, οι συνεδρίες και τα σεμινάρια που διεξάγει η Δήμητρα Μονοκρούσου είναι εγκεκριμένα και σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου θεραπείας του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από το New York State Board of Regents να παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα πιστοποίησης σε όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Έχουν προσωπικά εγκριθεί και υποστηρίζονται από τον ιδρυτή του Ινστιτούτου,  Dr. Gerald N. Epstein, MD, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχίατρος και επιστήμονας ολοκληρωμένης υγειονομικής περίλθαψης στον τομέα της θεραπείας και της αυτο-μεταμόρφωσης.

© Επιτρέπεται η αναδημοσίευση περιεχομένου μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ..

Αποποίηση Ευθυνών

Η Δήμητρα Μονοκρούσου δεν είναι επαγγελματίας υγείας. Καμία από τις συμβουλές της δεν πρέπει να αντικαθιστά ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη δική σας διακριτικότητα, κρίση και λογική ανά πάσα στιγμή και δεν πρέπει να παραβιάζετε τοπικούς, εθνικούς ή διεθνείς νόμους. Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρηθεί η Δήμητρα υπεύθυνη για τυχόν άμεσες, έμμεσες, τυχαίες, τιμωρικές, ειδικές ή επακόλουθες ζημίες που προκύπτουν από τη χρήση ή την αδυναμία χρήσης των πληροφοριών που μοιράζεται με το κοινό. Εάν έχετε κάποια ιατρική κατάσταση ή ανησυχία για την υγεία σας, να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.